Streda2. október 2024, meniny má Levoslav, zajtra Stela

Štátny web by mohol porovnávať len ceny slovenských potravín, avizuje agrominister Takáč

Richard Takáč Zobraziť galériu (2)
Richard Takáč (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Pripravovaný štátny porovnávací web by mohol podľa ministra pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Richarda Takáča (Smer-SD) porovnávať len ceny slovenských potravín. Takáč to uviedol po stredajšom rokovaní vlády k návrhu novely zákona o cenách, ktorý schválila vláda.

"Vedel by som si predstaviť, že by sme porovnávali vo všetkých obchodných reťazcoch len slovenské potraviny, teda vyrobené na Slovensku. To by bol môj návrh, ktorý by som dal do diskusie. Možnože by sme zistili, že veľa obchodných reťazcov nemá veľa slovenských potravín," vysvetlil agrominister.Z návrhu novely zákona o cenách z dielne Ministerstva financií (MF) SR, ktorý v stredu schválil vládny kabinet vyplýva, že informačný systém MF SR by sa mal doplniť o webové sídlo slúžiace na porovnanie cien potravín predávajúcich v maloobchode.

archívne video

Richard Takáč o správe o budúcnosti poľnohospodárstva v EÚ (Zdroj: TASR/Jaromír Novak)

"Zriadenie webového sídla na porovnanie cien potravín predávajúcich v maloobchode je súčasťou opatrení, ktoré boli prijaté vládou Slovenskej republiky ako jemnejšie opatrenia, ktoré zákon o cenách umožňuje v rámci protiinflačného pôsobenia štátu, oproti regulácii cien," zdôvodnil rezort financií.

Richard Takáč
Zobraziť galériu (2)
Richard Takáč  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Tento systém má podľa MF SR slúžiť na informovanie verejnosti o cenovom vývoji vybraných tovarov, uľahčenie orientácie na trhu pre slovenských spotrebiteľov, ktorí vďaka tomuto systému budú môcť napríklad nájsť najlacnejšie potrebné tovary, cenovú históriu, zľavy tovarov, vytvorenie si nákupného zoznamu a podobne.

Viac o téme: Porovnanie PotravinyWebCeny potravínRichard Takáč
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu