Streda2. október 2024, meniny má Levoslav, zajtra Stela

Ficov exporadca OSTRO reaguje na zemetrasenie v SNS: Vláda nemôže visieť na šnúrke od gatí Rudolfa Huliaka!

Eduard Chmelár Zobraziť galériu (3)
Eduard Chmelár (Zdroj: TASR/Marko Erd)

BRATISLAVA - Utorok (1. 10.) došlo v koaličnej strane SNS k zemetraseniu. Rudolf Huliak, blízky spolupracovník lídra SNS Andreja Danka, požiadal o zmenu názvu poslaneckého klubu s tým, že chce raziť vlastnú politiku a zároveň uviedol, že podporí na predsedu parlamentu kandidáta z Hlasu-SD. To vzal Danko ako zradu a zareagoval tým, že sa od Huliaka dištancuje. Na celú túto situáciu zareagoval aj bývalý poradca Roberta Fica (Smer-SD) Eduard Chmelár. Podľa jeho slov "nemôže vláda visieť na šnúrke od gatí Rudolfa Huliaka".

Huliak v utorok požiadal o zmenu v názve poslaneckého klubu Slovenská národná strana. Chce ho v znení Slovenská národná strana - Národná koalícia/Nezávislí kandidáti. Podľa jeho slov sú poslanci pôsobiaci v Národnej koalícii sú sami zodpovední za svoje činy a musia za ne niesť následky bez vplyvu na SNS. "Poslanecký klub SNS si svoj názov nebude a nemôže meniť, pretože by to muselo schváliť plénum. Odmietam sa dať vydierať z pozície toho, že niekto nie je uspokojený," zareagoval na Huliakovu výzvu Danko.

Vyhlásenie predsedu SNS Andreja Danka (Zdroj: Topky/ Ramon Leško)

Na pondelkové dianie zareagoval aj Ficov exporadca Chmelár, ktorého nenechala chladným Huliakova žiadosť o zmenu názvu a jeho avizované nové programové požiadavky. Podľa neho na to nemá právo. "Slovenská národná strana nekandidovala do parlamentu ako koalícia. Keby áno, musela by prekročiť prah 7 percent, nie horko-ťažko piatich," uviedol Chmelár.

Zopakoval, že táto vládna trojka by sa nemala nechať vydierať "hŕstkou exkotlebovcov", ktorá rozbíja koalíciu, zbytočne radikalizuje jej program a sama nemá kde ísť, lebo samostatne by sa nikam nedostali a nikto by ich ani nikam nezobral. "Už naozaj stačilo. Stabilná vláda nemôže visieť na šnúrke od gatí Rudolfa Huliaka," skonštatoval Chmelár.

Eduard Chmelár
Zobraziť galériu (3)
Eduard Chmelár  (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

Môže Danko prísť o klub aj post podpredsedu NR SR?

Na Dankovu emotívnu reakciu, v ktorej uviedol, že Huliaka stratil ako priateľa, spolupracovníka a označil ho za zradcu a hulváta, zareagoval neskôr aj samotný Huliak, ktorý sa podľa jeho slov za zradcu nepovažuje. "Je to na pánovi Dankovi, my chceme byť súčasťou klubu SNS aj ďalej," povedal v pondelok popoludní a dodal, že požiadali len o "neškodné" premenovanie klubu. "Ja v tom v nevidím problém, a keď si ho Danko vyrába, tak to je jeho vec, nie moja vec," skonštatoval s tým, že koaličnú zmluvu budú naďalej dodržiavať. Dodal, že keď ich nepremenujú, tak sa "nič nedeje" a idú ďalej.

Huliak reaguje na Dankove vyhlásenia, že je zradca a hulvát (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

V pondelok večer však prostredníctvom oficiálneho profilu Národná koalícia zverejnil krátky odkaz. "Samojediný Danko uvažuj! Môžeš prísť o poslanecký klub, ale aj o post podpredsedu NR SR," písalo sa v príspevku, ktorý z profilu mimoparlamentnej strany už vymazali. Zaznamenať ho však stihol líder hnutia Slovensko Igor Matovič, ktorý ho zdieľal na sociálnej sieti. Označil to za vyhrážky.

 

No … nezdieľaj to … Rudo sa už Aďovi verejne vyhráža 🫣

Posted by Igor Matovic on Tuesday, October 1, 2024
Viac o téme: SNSAndrej DankoEduard ChmelárRudolf Huliak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu