Piatok27. september 2024, meniny má Cyprián, Damián, zajtra Václav

Veľký SMÚTOK fanúšikov Harryho Pottera: Zomrela profesorka McGonagallová (†89)!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Warner Bros.)

LONDÝN - Fanúšikov legendárnej série Harry Potter zasiahla v piatok mimoriadne smutná správa. Zomrela totiž legendárna britská herečka Maggie Smith, ktorú milióny divákov po celom svete pozná ako profesorku Minervu McGonagallovú. Skonala vo veku 89 rokov!

Galéria: Maggie Smith

Informáciu o jej úmrtí prinieslo BBC, smutnú správu potvrdila jej rodina. „Zomrela pokojne v nemocnici dnes skoro ráno, v piatok 27. septembra. Na konci bola s priateľmi a rodinou. Zanecháva tu dvoch synov a päť milujúcich vnúčat, ktorí sú zdrvení zo straty neobyčajnej matky a starej mamy. Ďakujeme vám za všetky milé správy a podporu a žiadame, aby ste v tejto chvíli rešpektovali naše súkromie,“ uviedli vo vyhlásení jej dvaja synovia Toby a Chris.

Svojimi úlohami v známych filmoch spríjemňovala detstvo miliónom divákov. Jej najvýraznejšou úlohou však je bez pochýb postava profesorky Minervy McGonagallovej z Harryho Pottera. Svoju premiéru však zažila v úlohe slečny Jean Brodieovej a výrazný výkon podala aj vo filme Panstvo Downton. Česť jej pamiatke!

Veľký SMÚTOK fanúšikov Harryho
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Warner Bros. )

Viac o téme: Maggie Smith
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu