Piatok27. september 2024, meniny má Cyprián, Damián, zajtra Václav

Škandál v parlamente: Vrcholný politik zamiešal kolegyni do šampanského drogy! Znásilneniu unikla

Senátor Joël Guerriau Zobraziť galériu (2)
Senátor Joël Guerriau (Zdroj: profimedia.sk)

PARÍŽ - Francúzsky senátor mal dať do šampanského poslankyne drogu extázu. Žena však dokázala včas ujsť. Na základe nových výsledkov vyšetrovania podozrivý teraz rezignoval na svoju funkciu.

Podľa nových výsledkov vyšetrovania francúzsky senátor, ktorý je podozrivý z toho, že dal poslankyni do šampanského v parlamente extázu, oznámil svoj odchod z parlamentnej práce. Funkciu senátora si však zatiaľ ponechá. Senátor Joël Guerriau, ktorý je súčasťou prezidentského tábora, v stredu večer v Paríži uviedol, že obvinenia odmieta, ale nechce narušiť pokoj v Senáte.

Už predtým sa zistilo, že 66-ročný muž niekoľko dní pred spomínaným večerom hľadal na internete „drogy a znásilnenie“, „účinky extázy“ a „predaj extázy“. Tieto vyhľadávacie dopyty sa našli v jeho mobilnom telefóne, hovorilo sa v súdnych kruhoch. Senátor uviedol, že „stimulant“ si zaobstaral pre vlastnú potrebu, pretože trpel stresom a smrťou svojej mačky.

Extázu uchovával v pohári na šampanské, ktorý potom omylom naservíroval poslankyni Sandrine Jossovej. Guerriau pozval 49-ročnú ženu do svojho bytu v novembri 2023, aby si pripil na svoje znovuzvolenie. Jossová neskôr uviedla, že jej hostiteľ ju požiadal, aby sa rýchlo napila. Niekoľkokrát tiež zapínal a vypínal svetlo a manipuloval s bielou taškou v kuchyni. Po šampanskom jej prišlo veľmi zle. Okamžite z bytu utiekla a podala žalobu. „Utiekla z pasce,“ povedala neskôr.

Škandál v parlamente: Vrcholný
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Vysoká dávka extázy v krvi

V jej krvi bola zistená vysoká dávka extázy, podstatne viac, než by prijal niekto, kto dúfa v pozitívny účinok. "Pán Guerriau bude hovoriť len pred súdom," uviedli v utorok jeho právnici. Senátor bol medzitým vylúčený z jeho strany Horizons, ktorú založil bývalý premiér Edouard Philippe. Guerriau je členom Senátu od roku 2022. Predtým zastával vysoké funkcie v rôznych bankách a bol dlhý čas starostom malého mesta na Loire.

Jossová hovorila o svojich skúsenostiach v niekoľkých rozhovoroch, aby upozornila na problém zneužívania po k-o-kvapiek – čo je v mnohých prípadoch ťažké dokázať. Tejto téme sa vo Francúzsku v súčasnosti venuje veľká pozornosť, keďže v Avignone je pred súdom 51 mužov, ktorí údajne pod vedením jej vtedajšieho manžela znásilnili ženu zdrogovanú liekmi ráškami na spanie. Prípad bol odhalený, pretože muž mal uložené tisíce fotografií a videí zo súboru prehľadne roztriedených na svojom pevnom disku.

Viac o téme: ExtázaSenátorJoël Guerriau
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu