Nedeľa22. september 2024, meniny má Móric, zajtra Zdenka

Lavrov vysvetľuje Putinove slová: O podpore Harrisovej údajne žartoval

Vladimir Putin Zobraziť galériu (2)
Vladimir Putin (Zdroj: SITA/AP/Donat Sorokin/TASS Host Photo Agency Pool Photo)

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin žartoval o podpore pre demokratickú kandidátku Kamalu Harrisovú v amerických prezidentských voľbách. Vyhlásil to ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov v rozhovore pre Sky News Arabia.

Putin začiatkom tohto mesiaca vyhlásil, že Rusko si praje víťazstvo Harrisovej v novembrových voľbách. Urobil tak len deň po tom, čo americké ministerstvo spravodlivosti obvinilo dvoch ruských pracovníkov médií z plánu ovplyvniť voľby v USA."Bol to žart," konštatoval Lavrov s tým, že "prezident Putin má dobrý zmysel pre humor. Počas svojich vyhlásení a rozhovorov často vtipkuje". Lavrovove vyjadrenia boli zverejnené aj na stránke ruského ministerstva zahraničných vecí.

Minister zahraničných vecí Ruskej federácie Sergej Lavrov na summite G20 v brazílskom Rio de Janeiro.
Zobraziť galériu (2)
Minister zahraničných vecí Ruskej federácie Sergej Lavrov na summite G20 v brazílskom Rio de Janeiro.  (Zdroj: SITA/AP/Silvia Izquierdo)

Putin ešte pred odstúpením amerického prezidenta Joea Bidena z volebného súboja podotkol, podľa všetko tiež ironicky, že súčasného prezidenta ako kandidáta uprednostňuje pred exprezidentom Donaldom Trumpom. Podľa Putina je Biden "politikom starej školy" a jeho kroky sú predvídateľnejšie, uvádza Reuters.

Americké spravodajské služby sa však domnievajú, že Rusko dúfa v Trumpovo víťazstvo, pretože je menej naklonený podpore Ukrajiny vo vojne s Ruskom. Putin však zároveň uviedol, že Trump uvalil na Rusko viac sankcií ako ktokoľvek iný v Bielom dome.

Viac o téme: Prezidentské voľbyUSASergej LavrovKamala HarrisováVladimir Putin ž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu