Streda25. september 2024, meniny má Vladislav, zajtra Edita

Známy reťazec v septembri otvoril tri moderné športoviská pre mládež

Moderné ihriská pre mladých stavia Kaufland po celom Slovensku PR článok Zobraziť galériu (3)
Moderné ihriská pre mladých stavia Kaufland po celom Slovensku (Zdroj: Kaufland)

Mladí v Michalovciach, Šali a v Leviciach mali skutočne rušný september. Užili si športové, tanečné vystúpenia aj Separov koncert, to všetko bolo súčasťou otvárania nových K Parkov na Slovensku. Obľúbený predajca potravín ich stavia od roku 2020 a do ich výstavby investoval už viac ako 1,8 milióna eur.

Na otváraní nechýbal majster sveta, tanečníci ani dobrá hudba

Po prestrihnutí červenej pásky sa v michalovskom K Parku začalo tancovať, hrať a športovať. Miestnych zaujalo vystúpenie Školy Brejku a tanečníkov Capoeiry, pri kúskoch na švihadlách, skateboardoch či kolobežkách sa im doslova zastavoval dych. Svoje triky predviedol tiež viacnásobný majster Slovenska, Európy a sveta vo fitness, Michal Barbier.

Separov koncert zadarmo si užili obyvatelia Michaloviec, Šali aj Levíc
Zobraziť galériu (3)
Separov koncert zadarmo si užili obyvatelia Michaloviec, Šali aj Levíc  (Zdroj: Kaufland)

Veselo bolo aj v Šali, moderné multifunkčné ihrisko tu vyrástlo v blízkosti prírody a rieky Váh, čo miestni považujú za skvelú pridanú hodnotu. No nezaháľalo sa ani v Leviciach. Otváral sa tu už dvadsiaty K Park na Slovensku. Súčasťou podujatia bol koncert najobľúbenejšieho slovenského rapera súčasnosti, Separa. Hudobník rozdával autogramy a šikovným športovcom sa priamo na mieste ušiel aj jeho merch.

Kaufland motivuje tínedžerov k pohybu

Hlavnou myšlienkou K Parkov je, aby mladí uprednostnili stretnutia s rovesníkmi vonku na čerstvom vzduchu, namiesto trávenia času za počítačom alebo s mobilom v ruke. Vidieť to aj na výbave – streetbalové ihrisko, lezecká stena, pingpongový stôl, oddychová zóna či plocha pre kolobežky a skateboardy sú zárukou, že sa tu nudiť nebudú.

„Spoločnosť Kaufland dlhodobo podporuje zdravú výživu u detí a ich rodičov, a to nielen formou osvety, ale tiež vytváraním rôznych príležitostí, ktoré pomáhajú budovať zásady zdravej životosprávy v bežnom živote, vrátane výstavby moderných ihrísk naprieč Slovenskom,“ vysvetľuje Sven Reinhard, generálny riaditeľ spoločnosti Kaufland Slovensko v.o.s., a dodáva: „Dôkazom, že tento projekt má naozaj zmysel, je aj pozitívna odozva zo strany obyvateľov miest, ktorí každý rok posielajú tisíce hlasov s cieľom získať svoj K Park. Do súťaže sa zapájajú celé komunity, ktorým chýba to správne miesto na stretnutia s priateľmi, športovanie alebo oddych na čerstvom vzduchu.“

Generálny riaditeľ spoločnosti Kaufland Slovensko Sven Reinhard počas otvorenia  K Parku v Leviciach
Zobraziť galériu (3)
Generálny riaditeľ spoločnosti Kaufland Slovensko Sven Reinhard počas otvorenia K Parku v Leviciach  (Zdroj: Kaufland)

Ďalšie K Parky budú pribúdať

Súťaž o vybudovanie moderných ihrísk, ktoré by mali tínedžeri doslova „na skok“, prebehla aj tento rok. Do štvrtého ročníka projektu sa zaregistrovalo 23 miest a mestských častí. Vo verejnom hlasovaní napokon zvíťazilo Komárno, Humenné, Partizánske, Topoľčany, Veľký Meder, Sereď a Košice – Juh v bonusovej kategórii. Ich obyvatelia sa už teraz môžu tešiť na nové K Parky, miesta, kde šport na čerstvom vzduchu vyhráva nad online zážitkami.

- reklamná správa - 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu