Piatok20. september 2024, meniny má Ľuboslav, Ľuboslava, zajtra Matúš

Tragédia na Orave! Prehovorila očitá svedkyňa o chvíľach hrôzy: Deti videli na vlastné oči ako muž umiera

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: FB/Oravský záchranný systém - Orava Rescue System)

NÁMESTOVO - Obrovská tragédia sa stala včera večer. V Oravskej priehrade sa utopil 69-ročný muž z Poľska. Nám sa podarilo získať očité svedectvo ženy, ktorej deti sa na všetko prizerali. Prehovorila o hrôzostrašných chvíľach.

Členovia Oravského záchranného systému včera prijali oznámenie o topiacom sa mužovi v Oravskej priehrade. Okamžite pribehli na miesto, aby pomohli zúfalej rodine. Spoločne po ňom pátrali približne štyri hodiny. Muža našli, žiaľ, mŕtveho. 

archívne video

Nález tela na chodníku v Bratislave (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky  prijalo po 19.30 h informáciu od policajného prezídia o náleze tela v Oravskej priehrade. Lekár už iba konštatoval úmrtie 69-ročného muža," uviedol hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky Richard Bolješik.

Tragédia na Orave! Prehovorila
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Oravský záchranný systém - Orava Rescue System)

Nám sa podarilo získať očité svedectvo ženy, ktorá si užívala letné popoludnie so svojimi deťmi pri Oravskej priehrade. Ani vo sne by ju však nenapadlo, čoho bude svedkom. "Deti sa kúpali a videli nejakého pána ako pláva. Zrazu však spozorovali, ako mu ruka ostala na mieste a vydával zvláštne zvuky. Nekričal, iba vydával nejaké zvuky. Deti chceli pribehnúť bližšie a aj ja som sa pokúsila k nemu doplávať. Lenže boli vlny, ktoré ho odnášali, tak som sa bála. Šiel za ním však muž na lodi. Ani ten mu ale nedokázal pomôcť. Muž o pár sekúnd náhle zmizol pod hladinou," opísala detaily tragédie vystrašená žena. Okamžite preto zavolali záchranárov, ktorý muža márne hľadali.

Prípadom sa zaoberá polícia."Včera v poobedných hodinách došlo vo vodnej nádrži Oravská priehrada približne 20 metrov od brehu pláže nachádzajúcej sa medzi Ústim nad Priehradou a priehradným múrom Oravskej priehrady k úmrtiu 69 ročného muža. Privolaná obhliadajúca lekárka vylúčila cudzie zavinenie. Pre určenie presnej príčiny smrti, však bola nariadená pitva. V súvislosti s uvedenou udalosťou poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Námestovo začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenie," poznamenala žilinská policajná hovorkyňa.

Viac o téme: TragédiaTeloOravská priehrada
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu