Piatok20. september 2024, meniny má Ľuboslav, Ľuboslava, zajtra Matúš

Žena (20) bez stopy zmizla: Polícia zverejnila mrazivé VIDEO posledného telefonátu! Je to hlas sériového vraha?

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: X/lightsonpod)

ALBERTA – Dvadsaťročnú Amber Tuccarovú uniesol v roku 2010 neznámy muž. Polícia po rokoch zverejnila nahrávku telefonátu z mobilného telefónu, v ktorom záhadný neznámy muž ubezpečuje Tuccarovú, že ju odvezie späť do hotela. Polícia našla už len jej pozostatky.

Záhadný telefonát z mobilného telefónu môže byť jedinou indíciou k osudu mladej ženy, ktorá zmizla v roku 2010 a ktorej vražda dodnes nie je objasnená. Dvadsaťročnú Amber Tuccarovú naposledy videli živú v kanadskej Alberte, kde bola na dovolenke so svojím dieťaťom a priateľkou. Tuccarová zmizla po tom, čo ju zrejme odviezol neznámy muž. Jej pozostatky sa našli v lese o dva roky neskôr. Jedinou indíciou k identite jej vraha je desivá zvuková nahrávka z posledného telefonátu. Na nahrávke je počuť, ako sa s niekým dohaduje o tom, kde sú a kam idú. Moderátor podcastu Chilling Scares hovorí, že na nahrávke je počuť, ako mužský vodič ubezpečuje Tuccarovú, že smerujú tam, kam chce ísť, ale zdá sa, že mu neverí a je zjavne dosť rozrušená. 

Tuccarová sa spýtala muža, kde sa nachádzajú no, ten jej odpovedal: „Práve smerujeme na juh od Beaumontu... alebo na sever od Beaumontu.“ Žena stále trvala na tom, že chce ísť do mesta Edmonton, ale vodič opakoval, že sú na ceste na 50. ulicu. Na nahrávke je počuť, ako hovorí vodičovi: „Radšej ma neberte nikam, kam nechcem ísť.“ Polícia sa teraz domnieva, že tento muž by mohol byť Tuccarovej vrahom. Je dosť možné, že sa touto nahrávkou odhalila aj totožnosť možného sériového vraha, ktorý v tej oblasti aktívne vyčíňal.

Keď Tuccarovej rodina kontaktovala Kráľovskú kanadskú jazdeckú políciu (RCMP), aby oznámila jej zmiznutie, policajti ju nebrali vážne. Keď Tuccarovú konečne zaradili do zoznamu nezvestných osôb, jej meno na niekoľko týždňov omylom vymazali z tohto zoznamu. Matka Vivian Tuccarová podala sťažnosť na políciu Leduc RCMP, v ktorej uviedla, že bagatelizovali zmiznutie jej dcéry. Tvrdí, že jej policajti povedali: „Možno je na večierku a zavolá alebo nejak inak sa s vami spojí.“ Tuccarovej majetok, ktorý zostal v moteli, kde bola ubytovaná, polícia odviezla. Neskôr ho zničila bez úplného forenzného vyšetrenia.

Dva roky po Tuccarovej zmiznutí, keď sa nepodarilo nájsť žiadne stopy o tom, čo sa s ňou stalo, RCMP konečne zverejnila nahrávku posledného telefonátu z mobilného telefónu. Na ich žiadosť o pomoc reagoval muž z USA, ktorý povedal, že pozná hlas muža na nahrávke. „Tvrdil, že muž na nahrávke je jeho otec, americký občan bez legálneho povolenie na pobyt v Kanade, ktorý žil na ranči v širšej oblasti Edmontonu,“ uvádza sa v podcaste. „Ak sa dá veriť výpovedi tohto muža, jeho otec je zodpovedný aj za niekoľko ďalších záhadných zmiznutí a úmrtí, ku ktorým došlo v tejto oblasti v posledných rokoch,“ dodal moderátor podcastu. V oblasti, kde sa Tuccarová stratila, sa našli telá ďalších piatich žien.

Pozostatky Edny Bernardovej sa našli v tej istej časti okresu Leduc deň po tom, ako ju naposledy videli živú v septembri 2002, a telo 40-ročnej Katie Ballantyneovej sa našlo na farmárskom poli v júli 2003, niekoľko mesiacov po tom, ako zmizla z chudobnej štvrte North End v Edmontone. Dve ženy, Delores Browerová a Corrie Ottenbreitová, zmizli v priebehu jedného týždňa v máji 2004, ale ich telá sa našli až v apríli 2015. Práve vtedy RCMP pripustili možnosť, že sériový vrah loví sexuálne pracovníčky a iné ženy v oblasti Edmontonu. Bolo identifikovaných niekoľko podozrivých.

Žena (20) bez stopy
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Tuccarovej vražda však zostáva oficiálne nevyriešená, pričom predstavitelia miestnej komunity sa sťažujú, že polícia RCMP nebrala jej smrť vážne, pretože bola členkou kmeňa Mikisew Cree First Nation. Stovky vrážd pôvodných kanadských žien zostávajú nevyriešené, pretože podľa kritikov sa o ne polícia nezaujíma.

Viac o téme: VraždaTelefonátPolícia únos
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu