Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Polícia vyšetruje utorkový požiar škôlky v Podunajských Biskupiciach

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

BRATISLAVA - Polícia vyšetruje utorkový (6. 8.) požiar Materskej školy Podzáhradná v bratislavských Podunajských Biskupiciach. TASR o tom informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Silvia Šimková s tým, že zisťovateľ príčin vzniku požiarov nevylúčil cudzie zavinenie.

"V priebehu utorkového večera boli policajti druhého bratislavského okresu vyslaní na preverenie oznámenia o požiari materskej školy na Podzáhradnej ulici. Po príchode na miesto hliadka zistila, že je v plameňoch strecha budovy. Na miesto sa dostavili príslušníci Hasičského a záchranného zboru, ktorým sa požiar podarilo uhasiť," priblížila.

Polícia vyšetruje utorkový požiar
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Polícia vyšetruje utorkový požiar
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Presná výška spôsobenej škody je podľa polície predmetom ďalšieho dokazovania. "Privolaný zisťovateľ príčin vzniku požiarov nevylúčil cudzie zavinenie," dodala.

Požiar v MŠ Podzáhradná poškodil len strešnú izoláciu, nie interiér

Požiar, ktorý vypukol v utorok (6. 8.) večer na streche Materskej školy (MŠ) Podzáhradná v bratislavských Podunajských Biskupiciach, poškodil strešnú izoláciu, nie však konštrukciu. Strechu chce mestská časť opraviť do začiatku septembra, teda nového školského roka. Prevádzku škôlky obnovia už vo štvrtok (8. 8.). Informuje o tom starosta Podunajských Biskupíc Roman Lamoš na sociálnej sieti. "Nedošlo ani k poškodeniu interiéru škôlky, tried či spálničiek. V poriadku je aj kuchyňa, ktorú práve počas prázdnin kompletne rekonštruujeme. Zadymený a znečistený bol jeden sklad, ktorý po uprataní nanovo vymaľujeme," približuje Lamoš. Následky požiaru tak podľa starostu umožňujú pokračovať v letnej prevádzke materskej školy. Po stredajšej nutnej prestávke bude obnovená opäť vo štvrtok. Deti, ktoré škôlku navštevujú aj počas prázdnin, budú v oddelenom trakte. MŠ Podzáhradná funguje od minulého týždňa, po júlovej prestávke, v letnom režime.

Viac o téme: ŠkôlkaPožiarBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu