Sobota28. september 2024, meniny má Václav, zajtra Michal, Michael, Michaela

Polícia v Prahe ZADRŽALA známeho youtubera: Prípad rieši oddelenie EXTRÉMIZMU!

Nové farby polície a nové policajné autá Zobraziť galériu (3)
Nové farby polície a nové policajné autá (Zdroj: Facebook-Policie ČR)

PRAHA - Pražská polícia v utorok popoludní zadržala známeho českého youtubera Mikea Ogansjana, ktorý v online priestore pôsobí pod menom MikeJePán. Ako informujú české médiá, prípad rieši odbor extrémizmu.

Youtubera zadržala polícia po 14. hodine popoludní na ulici Dělnická v pražských Holešoviciach. Ten sa v posledných dňoch pohyboval pri petičnom stánku pred Úradom vlády a na sociálnych sieťach zverejňoval videá, ako sa háda či dokonca pobil s jedným z aktivistov. Spomínaný stánok tam stojí už viac ako rok a žiada demisiu vlády.

Polícia v Prahe ZADRŽALA
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram/mikejezabijak)

Podľa portálu TN.cz má jeho zadržanie súvisieť práve s jeho aktivitami pred stánkom, proti ktorému sa snaží bojovať. „Žiadne ďalšie informácie nebudeme poskytovať,“ povedal policajný hovorca Jan Daněk. Aktuálne sa vraj  youtuber nachádza na miestnom oddelení Holešovice. A ako informujú české médiá, jeho prípad rieši odbor extrémizmu. 

Zaujímavosťou tiež je, že Ogansjana nemá problém s políciou prvýkrát. V roku 2021 ho zadržali na jednej z čerpacích staníc v Prahe, pretože bol podozrivý z vydierania. No a v roku 2022 ho súd odsúdil na 3 roky podmienky za prisvojenie právomoci úradu, výtržníctvo, vydieranie a násilie protu úradnej osobe. 

Viac o téme: MikeJePanMike Oganesjan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu