Piatok25. október 2024, meniny má Aurel, zajtra Demeter

Olívia (†25) sa sťažovala na bolesti hlavy, lekári ju poslali domov: ŠOK po pár týždňoch! Jej mozog bol posiaty NÁDORMI

Olivia Harlová (†25) s partnerom Ryanom Stephensonom Zobraziť galériu (3)
Olivia Harlová (†25) s partnerom Ryanom Stephensonom (Zdroj: Facebook/Ryan Stephenson)

BRISBANE – Mladá žena z Austrálie skončila boj s vlastným životom po tom, ako sa v jej tele vytvorilo enormné množstvo nádorov. Po prvom príchode na pohotovosť sa pritom sťažovala len na bolesti hlavy. Ošetrujúci lekári ju poslali domov. Po druhej návšteve pohotovosti už Olívia budovu nemocnice neopustila. Jej telo to nevydržalo.

archívne video

Desiatky policajtov a záchranárov pred clubom Q v Colorade (Zdroj: Facebook/SilmiGood)

Len pred niekoľkými týždňami bola Olívia Harlowá (25) z Austrálie v 34. týždni tehotenstva. V tom čase začala mať silné bolesti hlavy a rozmazané videnie. Jej manžel Ryan Stephenson ju preto zobral do Kráľovskej nemocnice (Royal Brisbane and Women's Hospital) v Brisbane. Píše o tom anglický denník The Sun. Tam jej spravili základné vyšetrenia a poslali ju domov s tým, aby do výsledkov testov ostala v kľudovom režime. 

Najprv prišla o dcéru

O dva týždne prišiel šok. Tehotná Olívia prestala pociťovať akékoľvek pohyby svojej budúcej nenarodenej dcérky. S manželom jej už aj vybrali meno Adeline. Urýchlene išla do nemocnice, kde ultrazvuk potvrdil, že nenarodená dcéra je bez známok života. Nezachránil ju už ani predčasný pôrod. Olívia zostala v nemocnici ešte niekoľko dní a opäť ju prepustili do domácej starostlivosti. 

Olívia (†25) sa sťažovala
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

O niekoľko dní neskôr sa Olívia opäť vrátila do nemocnice s bolesťami hlavy. "Lekári sa pozreli na jej prvé skeny hlavy, ktoré robili ešte pred dvomi týždňami, pričom len na ich základe zhodnotili, že nie sú potrebné ďalšie vyšetrenia. Vraj bola ešte stále v strese z toho, že prišla o dieťa," vyjadrila sa pre Daily Mail Olívina švagriná Stefanie.  

V bezvedomí 

Na druhý deň ju našiel manžel Ryan v spálni v bezvedomí. Po rýchlom prevoze do nemocnice RTG odhalilo nádory po celom mozgu. Žiadna liečba nezaberala. Dňa 24. júna urobila jej rodina srdcervúce rozhodnutie a lekári ju napokon odpojili od prístrojov.

Olívia Harlowá s partnerom Ryanom Stephensonom a ich dcérkou Evaliah
Zobraziť galériu (3)
Olívia Harlowá s partnerom Ryanom Stephensonom a ich dcérkou Evaliah  (Zdroj: Facebook/Ryan Stephenson)

Olívin mozog poslali po pitve na ďalšie testy. Jej rodina môže však čakať až dva roky, kým sa zistí skutočná príčina smrti. "Mala len 25 rokov. Bola vitálna a zdravá. Mrzí nás, že nám nedala vedieť, keď ju to začalo bolieť. Jej prah bolesti bol totiž veľmi vysoko. Keď teda povedala, že ju niečo naozaj bolí, muselo to byť skutočne vážne. Nič jej nebolo a za 26 dní od prvých bolestí bola jej hlava plná nádorov," vysvetlila Stefanie. 

Rodina Harlowá založila stransparentný účet, kde žiada finančné prostriedky pre manžela zosnulej Olívie, Ryana, ktorý teraz ostal sám na výchovu ich dcéry Evaliah (4). 

Viac o téme: MozogTragédiaNemocnicaSmrťZdravotníctvoPredčasný pôrodNádoryAustráliaBrisbaneRyan StephensonOlívia HarlowáAdelineStefanie HarlowáRoyal Brisbane and Women's Hospital
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu