Nedeľa6. október 2024, meniny má Natália, zajtra Eliška, Elisa

Princ Harry má získať cenu vojnového hrdinu: Matka zabitého vojaka sa BÚRI... Je zásadne PROTI!

Princ Harry Zobraziť galériu (2)
Princ Harry (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Princ Harry má byť na udeľovaní ESPY Awards ocenený cenou Pata Tillmana, ktorý pred 20 rokmi padol vo vojne v Afganistane. Vojnová pocta britskému monarchovi sa však nepozdáva matke zabitého vojaka. Búri sa... Je zásadne proti!

Galéria: Princ Harry

Princ Harry si má ocenenie prevziať 11. júla. Získal ho za svoje služby, ktoré vykonáva v rámci Invictus Games. Ide o medzinárodné hry pre vojakov a vojnových veteránov, ktoré sám pred desiatimi rokmi založil. Ocenenie nesie meno vojaka Pata Tillmana. Ide o bývalú hviezdu amerického futbalu, ktorá sa po 11. septembri 2001 vzdala veľkého kontraktu, aby mohol narukovať do armády.

O život prišiel ako 27-ročný, keď ho zastrelili v Afganistane. A práve jeho mama vyjadrila svoje pohoršenie nad voľbou nového držiteľa tejto ceny. „Som v šoku, prečo vybrali tak kontroverzného človeka. Sú omnoho vhodnejší adepti. V komunite veteránov pracujú jednotlivci, ktorí robia obrovské veci, aby veteránom pomohli. Títo jedinci ale nemajú peniaze, zdroje, konexie ani privilégia, ktoré má princ Harry. Domnievam sa, že práve títo ľudia by mali byť uznávaní,“ vyjadrila sa podľa Daily Mail Tillmanova mama. 

Princ Harry má získať
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Princ Harry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu