Piatok25. október 2024, meniny má Aurel, zajtra Demeter

Markíza reaguje na výzvu zamestnancov: Ustúpiť nemieni... Pre Kovačičovo konanie NEEXISTUJE žiadne ospravedlnenie!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: TV Markíza)

BRATISLAVA - V uplynulých dňoch vznikol medzi vedením Markízy a Michalom Kovačičom otvorený spor. Moderátor sa v živom vysielaní relácie Na Telo rozhodol prehovoriť o fungovaní spravodajstva. Kolegu si napokon verejne zastali aj mnohí ďalší spolupracovníci televízie. No a tá teraz na ich výzvu reaguje. Ustúpiť nemieni... Pre Kovačičovo konanie vraj neexistuje žiadne ospravedlnenie!

Po tom, čo sa Michal Kovačič v nedeľnom živom vysielaní relácie Na Telo rozhodol verejne prehovoriť o fungovaní spravodajstva, jeho kolegovia mu verejne vyjadrili podporu. „Plne podporujeme nášho kolegu Michala Kovačiča v jeho stanovisku, ktoré odprezentoval vo vysielaní poslednej relácie Na Telo a v celom rozsahu za ním stojíme. Považujeme za neakceptovateľné, aby moderátor najúspešnejšej politickej relácie v krajine musel okrem tlakov politikov čeliť aj tlakom vlastného vedenia,“ píše sa v stanovisku zamestnancov TV Markíza. 

Generálneho riaditeľa a riaditeľa centra spravodajstva a publicistiky tiež požiadali, aby sa do troch dní písomne zaviazali, že relácia bude pokračovať v slobodnej dramaturgii a s rovnakým moderátorom aj po letnej prestávke. V opačnom prípade chceli využiť všetky právne kroky kolektívneho odporu, ktoré im umožňuje zákon. A vedenie Markízy už na verejnú výzvu svojich zamestnancov zareagovala. No nedočkali sa výsledku, v ktorý dúfali. 

„Televízia Markíza ako súkromná televízna stanica, ktorá plne rešpektuje zákonný rámec upravujúci pravidlá televízneho vysielania v Slovenskej republike a podmienky z udelených oprávnení, ako aj nedotknuteľnosť súkromného vlastníctva, konštatuje, že v žiadnom prípade nemôže – a ani nemieni – ustupovať ultimátam ohľadom svojej programovej štruktúry a personálnych otázok,“ píše sa v stanovisku Markízy. 

„Osobitne v kontexte posledných udalostí, kedy došlo k porušeniu všetkých zásad profesionálnej žurnalistiky zo strany jej vlastného zamestnanca a tým poškodeniu dobrej povesti TV Markíza, považujeme zverejnené požiadavky za absolútne nepochopenie situácie,“ uvádza sa v stanovisku ďalej s tým, že pre Kovačičovo konanie neexistuje žiadne ospravedlnenie. 

Markíza reaguje na výzvu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tv Markíza)

„Zneužitie živého vysielania zamestnancom televízie, ktorý dostal od vysielateľa dôveru, je najhrubším porušením povinností, akých sa môže dopustiť. TV Markíza je presvedčená, že žiadne médium nemôže takéto konanie tolerovať,“ píše sa v stanovisku ďalej s tým, že Markíza bude počas vysielacej prestávky intenzívne pracovať na budúcej koncepcii relácie Na telo tak, aby bola platformou pre korektnú diskusiu medzi jednotlivými politickými stranami a názorovými prúdmi v slovenskej spoločnosti. „TV Markíza nedopustí, aby táto relácia, ako aj celé jej vysielanie, bolo zneužité v prospech ktorejkoľvek z politických strán,“ dodala na záver. 

Markíza reaguje na výzvu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Reprofoto Markíza/Na telo s Michalom Kovačičom)

Viac o téme: Tv MarkízaMichal Kovačič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu