Piatok25. október 2024, meniny má Aurel, zajtra Demeter

Po nezvestnej Bratislavčanke pátrali aj horskí záchranári: Zatiaľ bez úspechu

Horská záchranná služba pátrala po nezvestnej 33-ročnej Bratislavčanke, ktorá sa nevrátila z prechádzky vo Vysokých Tatrách Zobraziť galériu (3)
Horská záchranná služba pátrala po nezvestnej 33-ročnej Bratislavčanke, ktorá sa nevrátila z prechádzky vo Vysokých Tatrách (Zdroj: hzs.sk)

VYSOKÉ TATRY - Po nezvestnej Bratislavčanke, ktorá sa stratila vo Vysokých Tatrách, pátrali aj horskí záchranári. Hana Sipková odišla ešte v nedeľu (26. 5.) krátko po 23.00 h z rezortu Hrebienok v Starom Smokovci, z prechádzky sa však nevrátila. Horská záchranná služba (HZS) informovala, že o súčinnosť pri hľadaní ich požiadala v utorok (28. 5.) polícia.

HZS uviedla, že 33-ročnú ženu hľadalo viacero horských záchranárov so služobnými psami, dronom a štvorkolkou, zatiaľ však bezúspešne. "Záchranári prepátrali územie od heliportu v Starom Smokovci smerom do Novej Lesnej a žlto značený turistický chodník od Tatranskej Lesnej až po Rainerovu chatu. Napriek snahe záchranných zložiek sa nezvestnú ženu nepodarilo nájsť," uviedla HZS.

archívne video

Pátranie po nezvestnom Poliakovi vo Vysokých Tatrách pokračuje už niekoľko dní: Zatiaľ bez úspechu (Zdroj: hzs.sk)

Krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová ešte v utorok informovala, že hľadaná žena nemá pri sebe doklady, ani iné osobné veci a mobilný telefón nechala v apartmáne. Nezvestná je vysoká 165 centimetrov, štíhlej postavy, má hnedé oči a hnedé vlasy dlhé po ramená. Naposledy mala na sebe oblečenú ružovo-modrú bundu značky Dynafit, čierne športové nohavice rovnakej značky a koženú hnedú športovú obuv. Zvláštne znamenia na sebe nemá.

Horská záchranná služba pátrala po nezvestnej 33-ročnej Bratislavčanke, ktorá sa nevrátila z prechádzky vo Vysokých Tatrách
Zobraziť galériu (3)
Horská záchranná služba pátrala po nezvestnej 33-ročnej Bratislavčanke, ktorá sa nevrátila z prechádzky vo Vysokých Tatrách  (Zdroj: hzs.sk)

"Akékoľvek poznatky o nezvestnej môže verejnosť oznámiť na Okresnom riaditeľstve Policajného zboru v Poprade, na telefónnom čísle 0961 89 3371, respektíve na linku 158. Informácie môžu občania poskytnúť aj prostredníctvom FB stránky Policajného zboru SR," dodala hovorkyňa.

Nezvestná Hana Sipková
Zobraziť galériu (3)
Nezvestná Hana Sipková  (Zdroj: Krajské riaditeľstvo PZ v Prešove)

Viac o téme: PátranieNezvestnáNeúspešnéBratislavčankaHorská záchranná služba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu