Piatok25. október 2024, meniny má Aurel, zajtra Demeter

Medailová žatva z Anglicka! Pražiareň kávy EBENICA opäť bodovala

PR článok Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: EBENICA COFFEE)

Upražiť dobrú kávu je ťažké. Ale upražiť ju tak, aby oslovila 500-člennú porotu medzinárodnej súťaže Great Taste, to je umenie. A práve v ňom exceluje EBENICA COFFEE, slovenská pražiareň, ktorá dostala niekoľko ocenení za výnimočnú chuť. Opäť. Celkovo si totiž z tejto súťaže už doniesla až 15 ocenení a titul Great Taste Producer.

Súťaž Great Taste je považovaná za „Oscarov" kulinárskeho sveta. Je najväčšia svojho druhu a tento rok o jej zlaté hviezdy bojovalo viac ako 14 000 produktov. Ich chuť hodnotila porota zložená zo známych šéfkuchárov, baristov, someliérov, gastrokritikov, foodblogerov a zástupcov obchodných značiek. Pre EBENICA COFFEE to bola príležitosť opäť ukázať, že slovenská káva má svoje miesto na svetovej mape výnimočných chutí.

Príbeh výnimočnej kávy začal pár knihami

Zakladateľ značky EBENICA COFFEE Marek Fajčík mal vždy vzťah ku kvalitným jedlám a nápojom. Pracoval v nadnárodných firmách, veľa cestoval a ochutnával miestne špeciality. Najviac ho zaujala káva, ktorá v zahraničí jednoducho chutila lepšie. Inšpirovali ho malí výrobcovia, ktorí sa s vášňou venovali svojej práci a prinášali ľuďom potešenie z každej šálky.

Medailová žatva z Anglicka!
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: EBENICA COFFEE)

Táto inšpirácia prerástla do nápadu, ktorý odštartoval dlhú cestu za kvalitou. „Bol som presvedčený, že aj slovenská káva môže patriť medzi špičkové," hovorí Fajčík. Začiatky v roku 2009 však boli náročné. Od nápadu po predaj prvého produktu ubehli takmer dva roky. Prvým krokom bolo ponoriť sa do štúdia kávy. V tej dobe na Slovensku kávová kultúra vlastne neexistovala a všetky informácie získaval zo zahraničia. „Na začiatku bola iba vášeň pre kávu a krabica plná kníh, ktorú som si objednal z Amazonu," spomína Fajčík na rozbeh podnikania.

Medailová žatva z Anglicka!
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: EBENICA COFFEE)

Naše tajomstvo? Počúvame zákazníkov

Spolu s manželkou Dankou si otvorili malú kaviareň s niekoľkými stolmi. Od návštevníkov si pýtali spätnú väzbu, vďaka ktorej zdokonalovali svoje postupy. „Naši prví klienti nám dali neoceniteľné rady a podporu, za čo sme im dodnes vďační. Počúvať svojho zákazníka je vždy dobrý nápad," hovorí majiteľ oceňovanej pražiarne.

Tento prístup sa naozaj vyplatil. EBENICA COFFEE rástla a neustále sa v pražení zlepšovala. Postupne začala svoju kávu exportovať do rôznych krajín a získala ocenenia zo svetových súťaží. Popri dlhoročných úspechoch na Great Taste kávy dostali modranskí pražiari aj výborné recenzie v uznávanom americkom hodnotení Coffee Review.

Porotu oslovila krémová textúra aj bohatý profil praženia

Tento rok získala pražiareň EBENICA zlaté hviezdičky za štyri kávy. Káva COLOMBIA LA SECRETA dostala dve zlaté hviezdy a ocenenie „Outstanding" za krémovú textúru, vyváženú ovocnosť a tóny čokoládového likéru. CUBA SERRANO SUPERIOR obdržala zlatú hviezdičku a označenie „Simply delicious". Túto kávu ocenia najmä fanúšikovia intenzívnej chuti. Zmes prémiových káv z rôznych častí sveta INTENSIVO má tiež jednu zlatú hviezdu a uznanie za lahodné tóny čokoládového krému a javorového sirupu. Porotu oslovila aj bezkofeínová káva ZERO s tónmi citrónového koláča a certifikátom Swiss Water Process, ktorá je vhodná aj pre tehotné a dojčiace ženy, podobne ako bezkofeínová špecialita EBENICA MAMMIE.

Medailová žatva z Anglicka!
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: EBENICA COFFEE)

EBENICA COFFEE je príkladom toho, ako môže aj malá lokálna firma dosiahnuť veľké úspechy na medzinárodnej scéne. Ich záväzok voči kvalite a vášne pre dokonalú chuť ich priviedli k vytvoreniu káv, ktoré oslovili odborníkov aj laikov.

Ich produkty môžete nájsť na e-shope ebenica.sk s doručením po celom Slovensku. EBENICA COFFEE dodáva kávu aj firemným klientom a čoraz populárnejšie sú jej biznis darčekové balíčky, ktoré ocenia nielen firemní partneri, ale aj zamestnanci.

Ak hľadáte kvalitný chuťový zážitok, dajte si šálku plnú odhodlania a lásky ku káve. Dajte si šálku EBENICA COFFEE.

Medailová žatva z Anglicka!
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: EBENICA COFFEE)

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu