Utorok1. október 2024, meniny má Arnold, zajtra Levoslav

Beowulf

Angelina Jolie si zahrala matku netvora Grendla. Zobraziť galériu (9)
Angelina Jolie si zahrala matku netvora Grendla.

Príbeh zasadený do magickej éry zahalenej závojom času, éry plnej hrdinov a monštier, dobrodružstiev a statočnosti, bohatstva a slávy. V tejto dobe sa objaví jeden neobyčajný muž, Beowulf, ktorý zachráni dánske kráľovstvo pred pekelným stvorením. Legendárny sebavedomý a ctižiadostivý Viking sa tak dostane na kráľovský trón.

Meno Beowulf znie po celom kráľovstve a o jeho neobyčajnej odvahe a hrdinských činoch sa spievajú oslavné piesne. Záchranou ríše kráľa Hrothgara pred krutým monštrom Grendlom získa Beowulf slávu a bohatstvo; a spolu s nimi aj neodolateľné pokušenia. Jeho osud bojovníka, vládcu, manžela a predovšetkým muža závisí od toho, ako sa dokáže s novozískanou mocou vyrovnať...

Príbeh vychádza z najstaršej po anglicky písanej legendy, ktorú pre veľké plátno adaptovali jeden z najčítanejších súčasných autorov Neil Gaiman (Hviezdny prach, Sandman, Mirrormask) a Roger Avary (Pulp Fiction). Renomovaný režisér Robert Zemeckis (Forrest Gump) rozpráva príbeh Beowulfa unikátnym spôsobom, aký ste doteraz ešte nevideli...

V hlavnej úlohe Beowulfa s predstaví Ray Winstone. Ďalej uvidíte Anthonyho Hopkinsa ako skorumpovaného kráľa Hrothgara, Johna Makovicha, Robin Wright Penn a Angelinu Jolie ako matku netvora Grendla.


Trailer k filmu Beowulf




Najnovší trailer k filmu Beowulf si môžete pozrieť TU >>


Réžia: Robert Zemeckis (Forrest Gump, Návrat do budúcnosti)
Scenár: Neil Gaiman (Hviezdny prach, Nikdykde), Roger Avry (Silent Hill)
Hudba: Alan Silvestri (Polárny expres, Noc v múzeu, Kontakt)
Hrajú: Angelina Jolie (Pán a pani Smithovci), Anthony Hopkins (Mlčanie jahniat), John Malkovich (V koži Johna Malkovicha), Ray Winstone (Návrat do Cold Mountain, Narnia), Sharisse Baker-Bernard, Richard Burns, Robin Wright Penn (Forrest Gump)

Premiéra: 22. november 2007
Originálny názov: Beowulf
Krajina pôvodu: USA
Rok výroby: 2007
Žáner: dobrodružný, fantasy
Jazyková verzia: slovenské titulky
Oficiálna stránka: beowulfmovie.com
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu