Sobota5. október 2024, meniny má Viera, zajtra Natália

Gwen Stefani roztancovala pražskú Sazka Arénu

Gwen Stefani Zobraziť galériu (32)
Gwen Stefani (Zdroj: ČTK)

PRAHA - V pražskej Sazka Aréne vystúpila včera americká speváčka Gwen Stefani na záverečnom koncerte európskej časti svojho svetového turné The Sweet Escape.

Pre 38-ročnú interprétku to je jej posledné sólové vystúpenie na starom kontinente. Po návrate do USA a po odohraní ešte niekoľkých koncertov totižto Gwen Stefani plánuje návrat ku svojej materskej skupine No Doubt.

Gwen sa na pódiu objavila krátko pred 21.30 hod. Keď efektne vystúpila zo zlatej klietky pri začínajúcej úvodnej piesni The Sweet Escape, publikum ju búrlivo privítalo. Súčasťou scény boli okrem iného aj dva obrovské kľúče, ktoré sú symbolom celo-svetového turné, ktoré trvá už sedem mesiacov.

Ako predkapela na koncerte vystúpila brazílska skupina Cansei de Ser Sexy (CSS). Vystúpení Gwen Stefani je jednou z najväčších jesenných hudobných akcií v českej metropole.

Speváčka začínala v kapele No Doubt. Vydala s ňou šesť albumov. Zatiaľ posledný Rock Steady v roku 2001. Štyri roky predtým s touto skupinou koncertovala taktiež v Prahe. Podľa hudobných kritikov sa už v No Doubt presadila ako líderka.

Sólovú dráhu Stefani zahájila v roku 2004 albumom Love Angel Music Baby, ktorého sa doteraz predalo cez sedem miliónov kusov. Na konci minulého roku vydala druhý a možno posledný sólový album The Sweet Escape a piesne z tohto albumu, ktoré sú opäť kombináciou mnohých hudobných štýlov, odzneli aj včera na pražskom koncerte.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu