Nedeľa29. september 2024, meniny má Michal, Michael, Michaela, zajtra Jarolím

Polosirôtky Pollákovci: Už 230 dní sú bez ocka a 2 300 bez mamičky

Piati súrodenci sa presťahovali do košického detského domova - zľava: Viktor (14), Táňa (11), Viktória (8), Mária (13) a Martin (9). Zobraziť galériu (4)
Piati súrodenci sa presťahovali do košického detského domova - zľava: Viktor (14), Táňa (11), Viktória (8), Mária (13) a Martin (9).

KOŠICE - Cítia sa veľmi opustené. Polosirôtky sú už 230 dní bez ocka (34) a 2 300 bez mamičky († 27). Tieto čísla vysypala z rukáva najstaršia z dcér odsúdeného vdovca Viktora Polláka Mária (13), ktorá svoje nedávne meniny oslávila spolu so svojimi štyrmi súrodencami na novom mieste. Opustené deti skončili v košickom detskom domove.

„Je nám veľmi smutno, ale zvykáme si. Hoci nás rozdelili do troch skupín Zebier, Klokanov a Havranov, máme takmer všetko, čo potrebujeme. Chodíme do rovnakej školy a v Košiciach je lepšie ako v krízovom centre v Spišskej Novej Vsi. Odtiaľ sme mali ďaleko za otcom, ktorého teraz môžeme navštevovať častejšie,“ povedala Mária. Piatim súrodencom zomrela mamička pred 6 rokmi na zákernú chorobu a otcovi od januára plynie dvojročný trest za podvod.

Deti sú však spolu. „Hoci sme žili v Plešivci, všetci sme sa narodili v Košiciach, a teraz žijeme dokonca na tom istom sídlisku,“ hovorí deviatak Viktor (14). Na otázku, čo im v detskom domove najviac chýba, Táňa (11), Martin (9) a Viktória (8) svorne vykríkli: „Mama! A aj otec! Dúfame, že sa skoro vráti a budeme opäť spolu. Počítame dni, kedy sa najbližšie stretneme.“ Deti potešila správa, že po návrate otca z väzenia sa budú môcť vrátiť do bytu v Plešivci. A to aj napriek tomu, že ho ich otec predal. Jeho nový vlastník totiž potvrdil, že napriek vlečúcim sa problémom podpísal zmluvu s nadáciou TV JOJ, ktorá tento byt už dávnejšie sľúbila odkúpiť pre malých Pollákovcov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu