Nedeľa29. september 2024, meniny má Michal, Michael, Michaela, zajtra Jarolím

Explózia v Novákoch: Kašický doplnil komisiu až po výbuchu

Opozícia s ministrom obrany dlhodobo nie je spokojná. Zobraziť galériu (2)
Opozícia s ministrom obrany dlhodobo nie je spokojná.

BRATISLAVA - Ministerstvo obrany doplnilo výbušninársku komisiu rezortu až po výbuchu vo Vojenskom opravárenskom podniku Nováky. Vyplýva to z dokumentu, ktorý má Nový Čas k dispozícii. Komisia pritom kontroluje bezpečnosť v muničných skladoch a vojenských firmách. Rezort stále trvá na tom, že fungovala tak, ako má.

Kašický vymenoval nových členov svojho poradného orgánu nariadením z 5. marca 2007. K nešťastiu v Novákoch pritom došlo o tri dni skôr. „Pán minister predložil vo výbore pre obranu a bezpečnosť listinné dôkazy, že výbušninárska komisia bola a je funkčná,“ trvá na svojom jeho hovorca Vladimír Gemela. Opozičných poslancov však neuspokojil.

„On síce v rukách držal nejaké dokumenty, ale nám ich neukázal. Sľúbil nám, že pripraví dôkazy o činnosti tejto komisie. Doteraz ich však nepredložil,“ reagoval podpredseda SDKÚ Juraj Liška. Na to, že od Kašického stále nedostali odpoveď, upozornil jeho predchodca Liška aj počas včerajšieho zasadnutia výboru. „Aj v budúcnosti sa tým budeme zaoberať,“ doplnil.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu