Sobota28. september 2024, meniny má Václav, zajtra Michal, Michael, Michaela

Nikolka, budeme na teba čakať!

Nikolka navštevovala do tragédie školu v Klasove. Zobraziť galériu (3)
Nikolka navštevovala do tragédie školu v Klasove.

BABINDOL/KLASOV - Nikolkina (8) lavica je prázdna. Po hroznej dráme, pri ktorej nič netušiacej druháčke z Babindola (okr. Nitra) surovo podrezala hrdlo vlastná mama Svetlana (26), ostalo školáčkino miesto v triede opustené.

Učitelia a deti v Základnej škole v Klasove, kam Nikolka dochádzala z Babindola asi dva kilometre, smútia. „To, čo sa stalo, vnímame ako veľkú tragédiu a Nikolka nám chýba. Nechceme však komentovať nešťastie, ktoré sa stalo v rodine,“ povedal riaditeľ školy Milan Valach. Všetkých trinásť Nikolkiných spolužiakov veselej kamarátke drží palce a želá skoré uzdravenie. Svorne jej odkazujú: „Nikolka, budeme na teba čakať!“ Nateraz je však Nikolkino miesto v zadnej lavici, kde sedávala, prázdne. „Nikolku by sme radi navštívili aj v nemocnici, len čo jej bude trochu lepšie,“ povedala triedna učiteľka Viera Čimová. Ako povedala, nikdy predtým nespozorovala, že by mala Nikolka problémy v rodine. Mama Svetlana sa o ňu starala, chodievala aj na rodičovské stretnutia.

S nešťastím, pri ktorom Nikolka len o vlások unikla smrti, sa nevie zmieriť ani starostka Babindola Agáta Porubská. Tragédia sa jej dotkla v druhom mesiaci starostovania. „Tešila som sa, že našu dedinku so 650 obyvateľmi zviditeľním v apríli pred svetom peknou akciou - hromadným darovaním krvi. Mrzí ma, že do povedomia národa sme sa dostali predčasne takýmto mrazivým spôsobom,“ dodala zronená prvá hlava obce. Tragédia v Babindole sa stala v sobotu napoludnie, keď Nikolkina mama Svetlana (26) zatvorila dvere v komore, aby dievčatko nemohlo ujsť, pustila naplno hudbu a dievčatku podrezala hrdlo. Urobila to aj sebe, ale utrpela len povrchové zranenia. Teraz je vo väzenskej nemocnici v Trenčíne.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu