Piatok27. september 2024, meniny má Cyprián, Damián, zajtra Václav

Šokujúca spoveď podrezanej Nikolky (8)

Dievčatko si pamätá na šokujúce podrobnosti. Zobraziť galériu (4)
Dievčatko si pamätá na šokujúce podrobnosti.

BABINDOL - Podrezané dievčatko, ktorému v sobotu ublížila vlastná mama, včera po prvýkrát prehovorilo. O jej mrazivých spomienkach a strachu porozprával Novému Času jej biologický otec Daniel Látečka, ktorý v súčasnosti trávi celé dni pri dcérkinom lôžku na bratislavských Kramároch. Čo všetko dievčatko porozprávalo a z čoho má najväčší strach? Daniel Látečka len ťažko hľadal slová...

Vyrozprávala vám Nikolka, čo sa v osudnú sobotu stalo?

- Všetko mi podrobne opísala a vyzerá to tak, že Svetlana mala hrozný čin vopred naplánovaný. Nikolka totiž povedala, že mama najprv zaistila dvere tak, aby dievčatko nemohlo ujsť, a nahlas zapla hudbu. Potom vzala nôž a Nikolku najprv bodla do rúk, nôh a chrbátika. Napokon jej podrezala hrdlo, potom aj sebe. Nikolka má reznú ranu od ucha až do polovice hrdla.

Ako sa Nikolka teraz cíti?

- Psychicky aj fyzicky je na tom už o niečo lepšie a je celkom v pohode, telefonovala už aj so starými rodičmi. Predsa sa však ešte stále strháva zo spánku, s obavami spomína mamu a bojí sa, že príde a znovu jej ublíži. Ale s okolím riadne komunikuje.

Koľko hodín trávite denne pri dcérinom lôžku?

- Odkedy ju priviezli, som pri nej takmer stále, aj včera som pri nej strávil celý deň ráno od siedmej takmer večer do deviatej. Stále ma prosí, aby som neodchádzal od jej postele.

Mala exmanželka už predtým sklony k agresii?

- V minulosti si už podrezala žily a aj na mňa už zaútočila nožom. Po rozvode som sa s ňou ťahal po súdoch, lebo mi nechcela dať Nikoletku. Nikto mi to však nechcel na úradoch veriť, až teraz to pochopili.

Kam pôjde Nikoletka, keď opustí nemocnicu?

- Dcérku si zoberiem k sebe. Som odhodlaný postarať sa o ňu, som jej otec. Po rozvode so Svetlanou som sa znovu oženil, máme spolu dcérku a v našom nitrianskom dome žijeme šťastne. Odteraz budeme vychovávať aj Nikolku.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu