Piatok27. september 2024, meniny má Cyprián, Damián, zajtra Václav

Nikolkin otčim: Žena hrozný čin asi plánovala

Nikolkin otčim Róbert
Nikolkin otčim Róbert

BABINDOL - Nikolka žije! Dievčatko (8) z Babindola, ktorému v sobotu brutálne podrezala hrdlo vlastná mama, nitrianski lekári stabilizovali. Po okamžitej operácii poškodených ciev ju však hospitalizovali v Detskej fakultnej nemocnici v Bratislave. Nikolkin otčim Róbert (30) si myslí, že jeho manželka Svetlana (26) mala už dlhšie psychické ťažkosti a hrozný čin si zrejme vopred naplánovala.

Hrozná dráma sa v komore domu odohrala v sobotu napoludnie. Keď sa Svetlanin manžel Róbert vrátil z nákupu, našiel nevlastnú dcérku a manželku so zakrvavenými hrdlami. Svetlana najprv ublížila dcérke a potom sebe. Nikolka, držiac si oboma rúčkami hrdlo, ešte stačila povedať nevlastnému otcovi Róbertovi: „Ocko, ja nechcem umrieť!“

Ženu hospitalizovali na psychiatrii s povrchovými ranami na hrdle. Podľa Róberta sa už dlhšie správala, akoby mala psychické ťažkosti, ale psychiatra nenavštevovala. „Malú milovala, ale mávala sklony k agresii, bola aj tvrdohlavá. Myslím si, že hrozný čin vopred plánovala,“ hovorí nešťastný muž.

Príčinou jej skratu vraj mohlo byť to, že Róbert odhalil jej milenecký vzťah so susedom a ona sa nevedela vymotať zo začarovaného kruhu. „Som ochotný jej odpustiť a postarať sa o malú po návrate z nemocnice. Zašiel by som sa pomodliť aj do Ríma, len aby sa z toho obe dostali,“ povedal.

Sused Štefan, ktorý mal byť aktérom manželskej krízy, sa odmietol vyjadriť. Jeho sestra Zuzana a mama Barbora však jeho vzťah so Svetlanou popierajú. „Pomáhal jej, ale milencami neboli,“ svorne tvrdili. Polícia začala stíhanie pre pokus o vraždu a páchateľke hrozí 20 až 25 rokov väzenia alebo výnimočný trest.

Nitriansky lekár Milan Janiga z nemocnice, kde Svetlana leží, skonštatoval, že pacientkin stav je momentálne stabilizovaný, ale dĺžku jej pobytu v nemocnici zatiaľ nedokážu odhadnúť. „Prípad bude predmetom súdnoznaleckého posudzovania odborníkov,“ dodal psychiater.

Nikolka je mimo ohrozenia života!


KRAMÁRE – Ťažko zranená Nikolka sa pomaly zotavuje na klinike detskej anestéziológie v Bratislave. Priviezli ju sem v sobotu o pol dvanástej. Už v nedeľu ráno pri nej sedel jej biologický otec Daniel L.

„Nikolkin stav je stabilizovaný, je pri vedomí a komunikuje s okolím,“ povedal Boris Ivanič, ošetrujúci lekár. Podľa informácií Nového Času je dievča aj mimo ohrozenia života. K charakteru zranenia sa lekár nevyjadril. Pripomenul, že Nikolka potrebuje pokoj a zakázal okolo dievčaťa akýkoľvek rozruch. Už v ranných hodinách sa prišiel na Nikolku pozrieť jej biologický otec Daniel L. K celej tragédii odmietol čokoľvek povedať a ponáhľal sa do útrob nemocničného oddelenia za zraneným dievčatkom.

Psychológ: Dievča potrebuje pomoc


„Dieťa môže mať po takomto zážitku celoživotnú traumu. K pozitívnej zmene dôjde v tom prípade, ak sa mu budú odborníci naplno venovať prostredníctvom terapie,“ hodnotí situáciu psychológ Štefan Matula. Deti aj napriek ubližovaniu na rodičoch lipnú a dokážu im odpustiť skôr ako cudzím. Podľa Matulu môže byť konanie matky prejavom duševnej poruchy. „Ak v sebe totiž človek má dispozície pre chorobné skratové konanie, prípadné užitie alkoholu to ešte podporí,“ dodáva Matula.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu