Sobota28. september 2024, meniny má Václav, zajtra Michal, Michael, Michaela

Krstná mama Pollákovcov: Dlžoby sa kopia!

„Pri piatich malých deťoch sa dosť nažehlím,“ hovorí ich náhradná mama Marta Polláková (54), ktorú trápia dlžoby ich otca. Zobraziť galériu (4)
„Pri piatich malých deťoch sa dosť nažehlím,“ hovorí ich náhradná mama Marta Polláková (54), ktorú trápia dlžoby ich otca.

PLEŠIVEC - Zišli z očí, ale nie z mysle. Najznámejšia krstná mama a jej päť nových detí z Plešivca spolu gazdujú už týždeň. Bez otca, ktorého za prešľapy zavreli na dva roky, ale so zažehnanou hrozbou detského domova. Ako sa Pollákovcom darí zvládať všetky nástrahy a aj nedávny stres? Vravia, že to ujde. Bez nezištnej pomoci okolia a neznámych darcov by to však nezvládli.

„Je nám síce trochu smutno, ale zvykáme si. Potešil nás otcov advokát - podvod s televízorom sa totiž bude vyšetrovať nanovo! Môže tak dokázať, že nič zlého nespravil,” povedal s nádejou v hlase najstarší z detí Viktor (14). Jeho sestra Táňa (11) pochválila krstnú, že veľmi dobre varí i pečie. Všetkým chutia najmä jej koláče. Všetkých päť detí, teda aj Mária (13), Viktória (7) a osobitne Martin (9) sú vraj zdatní stravníci. „Pojedia toho dosť. S manželom sa musíme poriadne obracať. Snažíme sa však aj deti zapojiť do domácich prác,” povedala ich náhradná mama Marta Polláková (54).

Jej krstný syn jej narobil starostí nad hlavu. Aj keď o tom hovorí len nerada, jeho dlžoby za nájomné, telefón, elektrinu i súdne trovy sa len tak kopia. „Už to nestíham splácať. Ja som sa sem prišla starať o deti, a nie riešiť jeho staré resty.“ Pollákovci sa ocitli v neľahkej situácii, lebo zatiaľ nemajú ani sirotský dôchodok. Otca totiž zavreli skôr, ako ho mohol vybrať na pošte a sociálna poisťovňa čaká na nové rozhodnutie súdu, aby ich mohla vyplatiť pani Marte! Riaditeľka Úradu práce v Rožňave však prisľúbila, že administratívne naťahovačky už čoskoro pominú.

Byt prepíšu

Július Kankula, ktorému Viktor Pollák predal byt v Plešivci, má pre jeho deti dobrú správu: „Zmluvu TV JOJ o predaji bytu z honoráru pána Boučka, ktorý byt venuje týmto deťom, už študujú právnici. Nič teda nestojí v ceste, aby sme sa definitívne dohodli.”
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu