Sobota28. september 2024, meniny má Václav, zajtra Michal, Michael, Michaela

Potvrdené: Teta Marta, deti sú vaše!

„Som vašou mamou,“ teší sa Marta Polláková spolu s Máriou (zľava), Martinom, Viktóriou, Táňou a Viktorom.
„Som vašou mamou,“ teší sa Marta Polláková spolu s Máriou (zľava), Martinom, Viktóriou, Táňou a Viktorom.

ROŽŇAVA - Už je to čierne na bielom! Päť malých detí najznámejšieho vdovca na Slovensku - Viktória (7), Martin (9), Táňa (11), Mária (13) a Viktor (14) - ostáva definitívne doma v Plešivci.

Počas dvojročnej basy ich otca V. Polláka sa o ne postará jeho krstná mama Marta Polláková (54). Rozhodol o tom včera Okresný súd v Rožňave. Zároveň zrušil ich nástup do detského domova.

„Som nesmierne šťastná, že sa to takto dobre skončilo,“ povedala po verdikte sudkyne Marta Polláková, ktorá včera na počesť dobrej noviny pripravila večer deťom doma hotové hody. Včera jej totiž súd zveril do náhradnej osobnej starostlivosti všetkých päť detí jej krstného syna. Ten nastúpi do väzenia už v pondelok. Doma v Plešivci zavládla veľká radosť. Piati súrodenci majú konečne istotu, na ktorú toľko čakali! Tešili sa, objímali a ich úcta a láska k tete vzrastala každou minútou. Vyriešiť vraj musia iba malý problém, ako majú pani Martu oslovovať.

„Teta sa im zdá dosť cudzie. Možno ma budú volať krstná. Určite však nájdeme k sebe spoločnú cestu!“ dodala ich náhradná mama. Spokojný bol aj V. Pollák: „Boli to dva hektické týždne - s dobrým koncom. Vďaka všetkým, ktorým osud mojich detí nebol ľahostajný!“ Riaditeľka Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Rožňave Margita Petrová bola rada, že sa pre deti napokon urobilo to najlepšie: „Stresov už bolo dosť. Deti zostávajú v Plešivci pri blízkej osobe. V tom istom byte, v tej istej škole a nestratia ani kamarátov!“

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu