Streda25. september 2024, meniny má Vladislav, zajtra Edita

Radošinci strávia január v Austrálii

Radošinci majú už za sebou umelecké zájazdy po rôznych krajinách Európy a Severnej Ameriky.
Radošinci majú už za sebou umelecké zájazdy po rôznych krajinách Európy a Severnej Ameriky.

BRATISLAVA - To najlepšie z repertoáru Radošinského naivného divadla (RND) čaká tento mesiac našich krajanov v Austrálii. Radošinci odcestujú k protinožcom už v nedeľu 6. januára z Viedne. Zároveň tým začnú oslavovať 45. jubileum divadla, ktoré si pripomenú tento rok v decembri.

Ako ďalej agentúru SITA informoval manažér divadla Ladislav Hubáček, počas trojtýždňového zájazdu uvedú koláž dialógov a piesní z repertoáru RND pod názvom Štedrý divadelný večer alebo Prinášame správu dobrú - Smiech sa stále ráta k dobru. S výberovým programom, ktorého súčasťou bude aj divadelná hudobná skupina, sa predstavia 12. januára v Sydney, 15. januára v Adelaide, 19. januára v Melbourne a o deň neskôr v Lavertone.

Kabaretné predstavenie Stanislava Štepku v réžii Juraja Nvotu dopĺňa hudba Jána Melkoviča. Divadlo ho hráva od decembra 1994. "V Austrálii už účinkovali mnohí slovenskí umelci, my sme však tento svetadiel ešte nenavštívili. Tento zájazd by mal byť vyvrcholením nášho snaženia. Myslím, že za 45 rokov činnosti pána Štepku je to taký ďalší skvelý moment v jeho bohatej kariére, že z malej dedinky pri Piešťanoch z Radošiny to dotiahol až do Sydney," uviedol pre agentúru SITA Hubáček.

Radošinci majú už za sebou umelecké zájazdy po rôznych krajinách Európy a Severnej Ameriky. Do Austrálie cestujú na pozvanie honorárneho konzula SR v Austrálii Vojtecha Markuša.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu