Nedeľa6. október 2024, meniny má Natália, zajtra Eliška, Elisa

Úspešné české komédie zavítajú do Bratislavy

V komédii pod režijnou taktovkou Pavla Hášu sa predstaví aj Jana Brejchová.
V komédii pod režijnou taktovkou Pavla Hášu sa predstaví aj Jana Brejchová.

BRATISLAVA - Bratislava privíta jednu z najúspešnejších českých divadelných komédií Víš přece, že neslyším, když teče voda. Tri príbehy (Poznání šokem, Stopy holubic, Já jsem Herbert) autora Roberta Andersona môžu stretnúť každého človeka.

Predstavujú túžbu dosiahnuť úspech za každú cenu, stratu ideálov o "posvätnom zväzku manželskom" a spomienky starého manželského páru. Všetky postavy zobrazil autor s humorom i láskou. Smeje sa im, ale nevysmieva sa, pretože s nimi sympatizuje. "Ak môžem hovoriť o svojej úlohe, tak tajomstvom úspechu sú jednoznačne moje prsia a nohy, dosť smiešne. Ale to už aj tak všetci vedia," žartoval o svojej úlohe Václav Vydra. V komédii pod režijnou taktovkou Pavla Hášu sa predstavia aj Petr Nárožný, Jiří Ptáčník, Jana Brejchová, Libuše Švormová a Květa Fialová. Diváčky a diváci si ju môžu pozrieť 6. novembra v Dome Kultúry Dúbravka o 19.00 h.

Druhou úspešnou českou komédiou, ktorá poteší bratislavské publikum, je Štika k obědu. Hrôzostrašná komédia Wolfganga Kohlhaasa a Rity Zimmer zobrazuje tri staršie sestry, ktoré sa chcú zbaviť "opotrebovaného" sluhu Rudolfa. Na javisku sa predstavia Květa Fialová, Libuše Švormová, Naďa Konvalinková a Václav Postránecký. Režijne hru spracoval Pavel Háša. Komédia zavíta 9. decembra o 19.00 h do bratislavského Istropolisu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu