Utorok1. október 2024, meniny má Arnold, zajtra Levoslav

Zbohom, Martinko Klingáč

Ján Babala túžil po hereckej kariére. Zobraziť galériu (6)
Ján Babala túžil po hereckej kariére. (Zdroj: Nový Čas)

HUBOVÁ - Zomrel Martinko Klingáč. Ján Babala (†35) z Hubovej (okr. Ružomberok) sa stal známym vďaka reklame mobilného operátora, kde hral túto rozprávkovú postavičku.

„Ak neuhádneš moje meno, vezmem ťa,“ hovoril v reklame dievčinke. Tú však nezobral, ale jeho si zobrala zákerná choroba.

Ján Babala bol ťažko zdravotne postihnutý a meral iba 130 centimetrov. Jeho nízky vzrast však nahrádzal zmysel pre humor. „Chýbalo mi 10 centimetrov, aby ma uznali za invalida. Podľa úradníkov som teraz úplne zdravý občan, ktorý si však musí zobrať stoličku, aby si zobral pohár z linky,“ povedal nám pri našom stretnutí v minulosti Ján Babala, ktorý sa živil aj ako hodinár.

V roku 2005 vyhral konkurz na spomínaného Martinka Klingáča. Predtým si dokonca zahral aj vo veľkofilme Traja mušketieri. Jánovi Babalovi sa život pred kamerami zapáčil a v budúcnosti sa chcel živiť vo svete šoubiznisu. Žiaľ, už sa mu to nesplní. Skutočný Martinko Klingáč žil so svojou mamou v Hubovej, ktorej bude jej Janko veľmi chýbať.

„Je nám strašne smutno,“ povedala zastretým hlasom. Posledná rozlúčka s Jánom Babalom bola včera na hubovskom cintoríne.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu