Piatok27. september 2024, meniny má Cyprián, Damián, zajtra Václav

Neznámy klavirista nájdený v Británii bol nemecký podvodník

LONDÝN - Neznámy mlčanlivý údajný klavirista, ktorého pred takmer piatimi mesiacmi našli vo Veľkej Británii, je v skutočnosti nemecký podvodník.

Túto informácii dnes priniesol britský denník Daily Mirror a bez ďalších podrobností ju potvrdila nemecká vláda. Podľa britského denníku sa muž priznal aj k tomu, že je homosexuál a chcel spáchať samovraždu. Na klavíri vie zahrať sotva jeden tón. Dnešný Mirror píše, že po viac ako štyroch mesiacoch tajuplný vysoký svetlovlasý dvadsaťročný muž, hospitalizovaný v psychiatrickom zariadení Little Brook južne od Londýna, konečne otvoril ústa. Vyhlásil, že je Nemec, stratil zamestnanie v Paríži a prišiel sa do Británie zabiť. Povedal vraj aj to, že má dve sestry a že jeho otec vlastní v Bavorsku farmu.

Z nemocnice bol propustený s tým, že už nepotrebuje lekársku starostlivosť, uviedol dnes hovorca zdravotníckych zariadení v anglickom grófstve Kent Adrian Lowther. Podľa nemeckého ministerstva zahraničia už v sobotu odletel do Nemecka a nemocnica, ktorá ho liečila na diagnózu amnézie, zvažuje, že bude vymáhať výdavky, ktoré jej spôsobil. Lekárov vraj oklamal aj vďaka tomu, že predtým pracoval s duševne chorými.

Neznámy muž bol 7. apríla nájdený v premočenom obleku neďaleko pláže v grófstve Kent. Nehovoriil a nemal na sebe ani pri sebe nič, čo by pomohlo s jeho identifikáciou. Keď mu lekári v nemocnici dali papier v nádeji, že niečo napíše, nakreslí vlajku alebo nejaký znak svojej krajiny, či miesta, z ktorého pochádza, namaľoval obrázok klavíru. Podľa Mirroru sa teraz priznal, že to proste bola prvá vec, ktorá mun napadla. Keď ho k jednému priviedli, vraj bez prestávky koncertoval štyri hodiny a odvtedy vraj často hral v nemocničnej kaplnke, napríklad Čajkovského Labutie jazero či skladby Johna Lennona. Podľa Mirroru však niektoré zdroje v nemocnici teraz prezradily, že nehral bravúrne, ako sa písalo na jar, ale proste sedel pri nástroji a brnkal na jeden kláves. Celú dobu vykazoval známky nervozity a napätia.

Podľa Mirroru nastal prielom, keď sa ho v piatok ošetrovateľka a jako každé ráno spýtala: "Budete dnes s nami hovoriť?" Melancholický muž vraj nečakane odpovedal: "Áno, myslím, že áno."
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu