Piatok18. október 2024, meniny má Lukáš, zajtra Kristián

Návštevníkov akvária šokoval obrovský žralok: Stačil jediný pohľad a... Okamžite pýtali späť peniaze!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ŠEN-ČEN – Znepokojujúci prípad sa odohral v akváriu Xiaomeisha Sea World v čínskom meste Šen-čen, ktoré po päťročnej rekonštrukcii nedávno opäť otvorilo brány pre návštevníkov. Práve žralok veľrybí bol hlavnou atrakciou, ktorá mala prilákať čo najviac ľudí. Namiesto vzrušenia však návštevníkov čakal poriadny šok.

Počas týždňovej skúšobnej lehoty prilákala podvodná zoo okolo 100 000 návštevníkov, ktorí zaplatili približne 40 dolárov (36,79 eur) za vstup do vodného raja. Jednou z najžiadanejších atrakcií bol žralok veľrybí. Zaujímavosťou je, že patrí medzi najväčšie ryby na svete a môže dorásť až do dĺžky viac ako 18 metrov. Mnohí ľudia pocítili sklamanie, keď zistili, že majestátna morská obluda je v skutočnosti len mechanický dvojník. Fotografie zhotovené cez sklo nádrže ukazujú umelého žraloka s viditeľnými medzerami na trupe, ktoré boli spojené jednotlivými segmentmi pripomínajúcimi rekvizitu z lacného filmu, informuje denník New York Post. 

Rozhorčení návštevníci vyjadrili obrovské sklamanie a zaplavili akvárium Xiaomeisha Sea World obrovskou dávkou kritiky. „Tak toto bol veľký prepadák. Umelý žralok v akváriu. Okamžite som žiadal o vrátenie peňazí,“ napísal jeden. „Najväčším sklamaním bola expozícia žraloka veľrybieho,“ napísal ďalší používateľ na sociálnej sieti Xiaohongshu. „Keď som počul názov, bol som plný očakávania, ale keď som prišiel a uvidel som len mechanického žraloka veľrybieho, vôbec ma to nenadchlo,“ dodal tretí sklamaný návštevník.

Zástupcovia akvária uviedli, že robotický žralok, ktorého výstavba stála milióny čínskych juanov, nebol vytvorený na to, aby oklamal návštevníkov, ale aby dodržal zákony zakazujúce obchod s veľrybími žralokmi. Kritika sa ale hrnula aj na starostlivosť o ostatné vodné živočíchy, kde jeden muž tvrdil, že trpia chorobou nazývanou „biela škvrna“. Falzifikáty v čínskych zoologických záhradách sú aktuálne celkom populárne a prípad žraloka nie je ani zďaleka jediný. Viaceré zvieracie parky v Číne sa začiatkom tohto roka dostali pod paľbu kritiky za to, že nastriekali psy, aby vyzerali ako pandy, pretože nemali skutočné zvieratá.

Viac o téme: RobotŽralokAkváriumČína
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu