Utorok22. október 2024, meniny má Sergej, zajtra Alojzia

Krutá smrť krásnej influencerky: Surfovala v mori, prebodol ju mečiar! Zraneniu podľahla

Krásnu surferku smrteľne zranil mečiar. Zobraziť galériu (2)
Krásnu surferku smrteľne zranil mečiar. (Zdroj: Instagram/giuliamanfrini)

JAKARTA - Pomerne často sa stáva, že surfistov napadnú a zabijú žraloky. Čo sa naopak stalo talianskej surferke a influencerke Giulii Manfriniovej (†36), je na druhej strane len ťažko uveriteľné: Pri surfovaní ju zasiahol do hornej časti tela meč mečiara a zomrela.

Ako uvádzajú talianske médiá, Manfriniová bola pri ostrove Masokut, obľúbenom mieste na surfovanie pri pobreží Sumatry (Indonézia). Potom mečiar vyskočil z vody a zasiahol ju do hrude! 36-ročná žena utrpela ranu hlbokú päť centimetrov.

Dvaja ďalší surferi videli nehodu, ponáhľali sa na pomoc a vzali Manfriniovú do zdravotného strediska. Tam svojmu zraneniu podľahla.

Smútok za Giuliou Manfriniovou

Giulia Manfriniová pochádzala z Venaria Reale v Piemonte a bola inštruktorkou snowboardingu. Po zranení sa podľa Il Messaggero preorientovala a začala surfovať a presťahovala sa na Bali. Založila aj cestovnú kanceláriu.

Krutá smrť krásnej influencerky:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

„Veríme, že zomrela pri tom, čo milovala a na mieste, ktoré milovala,“ hovorí jej obchodný partner James na Instagrame. "Giulia bola miazgou tejto spoločnosti a jej nákazlivé nadšenie pre surfovanie, sneh a život si bude pamätať každý, kto s ňou prišiel do kontaktu."

Aký nebezpečný je mečiar?

Mečiar je dravá ryba, ktorá sa vyskytuje v miernych až tropických moriach. Málokedy sa približuje k pobrežiu, má zvyčajne 1,2 až dva metre a môže dosiahnuť rýchlosť až 60 km/h. V juhovýchodnom Pacifiku môže vážiť cez 500 kíl, v Stredomorí len okolo 230 kíl. Útoky na ľudí sú zriedkavé.

Viac o téme: MečiarRybaSurfistkaInfluencerka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu