Piatok27. september 2024, meniny má Cyprián, Damián, zajtra Václav

Lekári stratili všetku nádej a chlapca (4) odpojili od prístrojov: To, čo sa stalo po mesiacoch, vás rozplače!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN – Štvorročný chlapec, ktorý je známy len ako N. R., sa narodil s ťažkou malformáciou mozgu. Po dvoch zástavách srdca strávil mesiace na jednotke intenzívnej starostlivosti. Napokon ho lekári odpojili od prístrojov. To, čo však nasledovalo, ich absolútne šokovalo.

Britská nemocnica King's College Hospital v apríli požiadala Najvyšší súd, aby rozhodol, či má byť chlapec naďalej udržiavaný na podpore života. Sudca Nigel Poole uviedol, že zotrvanie na podpore života nie je v najlepšom záujme dieťaťa. Lekári ho preto odpojili od prístrojov. Ako však píše Sky News, krátko nato sa dočkali hotového zázraku – chlapec nielen prežil, ale sa aj zotavil. O štyri mesiace neskôr sudca Nigel Poole odhalil, že chlapec dýcha bez pomoci prístroja.

Lekári stratili všetku nádej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

„Očakávania, že sa N. R. nedostane do domácej starostlivosti a že po extubácii nebude dlho žiť, sa nenaplnili,“ povedal sudca po neskutočnom zvrate udalostí. Zdôraznil, že po tom všetkom, čo prežil, bolo pre neho nesmiernym potešením vidieť fotky chlapčeka doma s rodičmi. „Teraz ho možno vziať von, do parku. Môže si užívať slnko a pocit vetra vo vlasoch. Žije v milujúcom domácom prostredí,“ dodal sudca.

Chlapcova matka vo vyhlásení pre Najvyšší súd uviedla, že synova vôľa žiť je mimoriadne silná. Spolu s manželom sa starajú o to, aby synovi zabezpečili dobrý a plnohodnotný život. „Keď si lekári a sestričky, ktoré sa mesiace starali o N. R., mysleli, že to už nezvládne, prežil. Zaslúži si nový začiatok,“ povedala matka.

Viac o téme: LekáriChlapecMalformácia mozgu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu