Sobota14. september 2024, meniny má Ľudomil, Radka, zajtra Jolana

Pri pohľade na sochu Ježiša v kostole sa neubránite smiechu: Veď vyzerá ako... Radšej mali postaviť školu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MEXIKO – Obrovské zobrazenie Ježiša Krista v kostole vyvolalo na internete poriadny rozruch. Iba málokto by si dokázal predstaviť to, čo znázorňuje záber, ktorý na Reddite publikoval jeden z používateľov. Niektorí komentujúci priznali, že sa neubránili smiechu.

Na zábere, ktorý sa objavil na Reddite, vidno sochu malého Ježiša, ktorá siaha od podlahy mexického kostola až po jeho strop. Pri pohľade na fotografiu sa však viacerí zhodli na tom, že nič podobné doposiaľ nevideli. Niektorí nedokázali prehliadnuť podobu Ježiša s Philom Collinsom, bubeníkom a neskôr hlavným spevákom v skupine Genesis. „To, že Phil Collins je vlastne malý Ježiško, je trochu mimo,“ uviedol jeden z komentujúcich. „Predstavte si, že ste Viking a plavíte sa do Anglicka, aby ste plienili a habali striebro, a v kostole nájdete 4,5-metrovú sochu dieťaťa s tvárou Phila Collinsa,“ zažartoval ďalší.

Iní v sekcii komentárov prirovnávali malého Ježiša k množstvu iných známych tvárí. Patrili medzi nich Frodo Baggins z Pána prsteňov, herec Nicholas Cage a Fire Lord Ozai z animovaného seriálu Avatar Posledný vládca vetra. Niekoľko ďalších si však všimlo nezrovnalosti s podobou sochy a  výzorom ľudí z Izraela. „Modré oči a biela pokožka, pretože to sú dve vlastnosti, ktoré mal každý z Nazaretu pred 2000 rokmi,“ skonštatoval komentujúci.

„Najzábavnejšie (alebo najviac deprimujúce, v závislosti od vášho zmyslu pre humor) je, že toto mesto dostalo veľké množstvo peňazí ako vládny prebytok a rozhodli sa ich minúť na obrovské dieťa. Mohli začať stavať školu, kúpiť prístelky do nemocnice, asfaltovať ulice, inštalovať pouličné osvetlenie. Nie. Rozhodli sa pre obrovské divné dieťa,“ napísal ďalší.

Viac o téme: KostolMexikoJežišSocha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu