Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Žena (63) prehovorila o blízkom stretnutí so sériovým vrahom: Úplne ju očaril! Potom jej zaviazal oči a...

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: X/TheBuffaloNews/Getty Images)

FLORIDA – V roku 1977, keď mala dnes 63-ročná žena známa ako LeAnne 16 rokov, len o vlások unikla sériovému vrahovi Christopherovi Wilderovi. O tom, že sa ocitla v bezprostrednej blízkosti monštra, sa však dozvedela až po rokoch. Z jej výpovede priam mrazí.

Koncom júna toho istého roku si LeAnne užívala na pláži Fort Lauderdale na Floride spolu so svojimi priateľkami. Zrazu k nej pristúpili dve brunetky, ktoré mohli mať okolo 20 rokov a spýtali sa jej, či by nemala záujem porozprávať sa s ich šéfom o modelingovej príležitosti. LeAnne si pomyslela: prečo nie? „A keďže boli také prívetivé a milé a rozprávali sa so všetkými dievčatami, ktoré tam boli, úplne ma odzbrojili. Vstala som, aby som sa stretla s ich šéfom a zistila som, že je veľmi zdvorilý, profesionálny," povedala LeAnne pre Fox News Digital. „Mal na sebe šortky, možno polokošeľu alebo košeľu s gombíkmi. Ukázal mi svoju vizitku a ako 16-ročná som mu úplne podľahla,“ priznala ďalej. Nasledujúce štyri hodiny sa s mužom zhovárala.

Vedel, ako zmanipulovať dievčatá

Až o mnoho rokov neskôr sa dozvedela, že v skutočnosti išlo o austrálsko-amerického sériového vraha a jedného z najhľadanejších mužov na zozname FBI, Christophera Wildera. Wilder zabil v 80. rokoch najmenej osem žien. Bol známy ako „Zabijak kráľovien krásy“, ale aj ako „Bleskový zabijak“. Jazdil po celej krajine a hľadal dievčatá na miestach, ako sú pláže a nákupné centrá. Fotil ich a ponúkal im modelingové príležitosti. Zomrel v roku 1984 počas prestrelky s políciou štátu New Hampshire, keď ho chytili po dvojmesačnom vražednom ošiali.

Meno vraha sa nedávno znovu objavilo v titulkoch po vydaní dokumentárneho seriálu Hulu „The Beauty Queen Killer: 9 Days of Terror“, ktorý mal premiéru v máji. V dokumente sa preživšia Tina Risicová podelila o to, ako ju Wilder uniesol, keď mala 16 rokov a v roku 1984 ju vzal na deväťdňový výlet krížom-krážom krajinou, počas ktorého ju Wilder prinútil pomôcť mu spáchať zločin. LeAnne chce, aby Risicová vedela, že nie je sama, a chápe, ako ju Wilder pred viac ako štyrmi desaťročiami dokázal zmanipulovať. Sama priznáva, že v ten júnový deň v roku 1977 ju Wilder tiež zmanipuloval.

Bizarná skúška dôvery

Najprv sa s dvoma brunetkami prechádzali po pláži, keď Wilder kládol LeAnne otázky v štýle pohovoru. Potom sa od dvoch brunetiek oddelili a Wilder sa jej spýtal, či si nechce dať vychladený drink. Prešli cez ulicu od pláže, do obchodov a Wilder sa jej naďalej vypytoval na jej rodinu, kde žije či aké sú jej životné ciele. Poukázal na to, čo ľudia nosia a povedal LeAnne, že jej šľapky sú nelichotivé a navrhol, aby si ich vyzula. Urobila to a zvyšok dňa chodila bosá. Tiež ju prinútil kráčať pred ním a navrhol, aby pohupovala bokmi, aby vyzerala viac ako modelka. LeAnne však trvala na tom, že počas ich štvorhodinovej interakcie s ňou nekoketoval.

„Neviem to vysvetliť. Bol neuveriteľne pripravený. Pýtal sa na veci o mojich životných cieľoch a podobne. Komentoval módne trendy a zdalo sa, že je veľmi dobre informovaný. Mám 162 centimetrov, nikdy som o modelingu neuvažovala. Bola som pekné dievča, ale nebola som kráľovnou krásy,“ povedala LeAnne. Neskôr Wilder navrhol, aby išli do nákupného centra a pozreli sa na rôzne módne trendy. LeAnne súhlasila a Wilder ju odprevadil k svojmu vozidlu, kde jej povedal, že sa bude musieť zúčastniť skúšky dôvery.

„Na parkovisku bola trávnatá plocha pod stromami a on povedal: ‚Dobre, porozprávajme sa o výkone‘, potom povedal: ‚Chcem, aby si zavrela oči a zviedla ma svojou tvárou.‘ Nevedela som, čo mám robiť,“ povedal LeAnne a dodala, že sa ju ani raz nesnažil chytiť. Neskôr sa podujala na skúške dôvery. Wilder jej zaviazal oči a vošiel s ňou do nákupného centra. Po návrate späť do auta mu LeAnne musela so zaviazanými očami aj spievať. „Niečo také by som nikdy neurobila – spievať cudziemu človeku so zaviazanými očami v aute – keby som neverila všetkému, čo povedal,“ priblížila LeAnne.

Nemyslela si, že je to zvrhlík

Wilder mladú LeAnne tak očaril, že mu prezradila svoju domácu adresu, telefónne číslo svojej matky, miesto zamestnania svojej matky a ďalšie osobné informácie. Wilder ju totiž presvedčil, že skôr, ako sa bude môcť stať modelkou, musí zavolať jej matke. LeAnne mala stále oči prekryté šatkou, keď sa Wilder zrazu natiahol po jej ľavú ruku a položil si ju na kolená. „Bola som úplne ohromená, mal rozopnutý zips,“ povedala LeAnne. „Nemyslela som si, že je to zvrhlík,“ dodala. LeAnne stiahla ruku späť a začala plakať. Wilder sa ju snažil utešiť. Napokon jej povedal, aby šla domov a že s jej matkou spojí v pondelok.

Pravdu sa dozvedela až oveľa neskôr

LeAnne matke povedala o stretnutí s Wilderom a o tom, ako jej ponúkol prácu modelky, ale nespomenula, čo sa stalo neskôr. Dodnes to ľutuje. O náhodnom stretnutí na pláži veľa nepremýšľala. Spomenula si naň až v roku 1984, keď sa začali šíriť správy o sériovom vrahovi, ktorý uniesol tínedžerku Lindu Groverovú z nákupného centra v Tallahassee, zaviazal jej oči a napchal ju do kufra vozidla. Napriek tomu, že medzi jej skúsenosťou a prípadom únosu z roku 1984 existovali podobnosti, LeAnne bola skeptická. Nechcela veriť, že ide o toho istého muža, najmä preto, že v správach počula, že podozrivý je pôvodom z Austrálie a muž, s ktorým hovorila v roku 1977, nemal austrálsky prízvuk.

Potom, asi pred desiatimi rokmi, LeAnne na internete natrafila na ďalšie informácie o Wilderovi. Zo zvedavosti jeho meno napísala do Googlu. „Bol tam policajný záber. Pomyslela som si: ‚Môj bože, to je ten chlap‘,“ uviedla. Keď LeAnne spomína na júnové stretnutie na pláži, naskakuje jej husia koža. Dobre si totiž uvedomuje, ako blízko sa ocitla pri nebezpečnom sériovom vrahovi. Dúfa, že ďalšie ženy, ktoré sa s ním stretli, sa podelia o svoje skúsenosti. Podľa miestnych spravodajských médií môže byť Wilder spojený s viacerými vraždami na Floride a v New Yorku.

Viac o téme: VrahSériový vrahChristopher Wilder
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu