Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

TikToker odhalil, ako často má priemerný človek sex: Budete v šoku! Takéto číslo ste určite nečakali

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

USA – Či už ste vo vážnom, dlhodobom vzťahu alebo si skôr užívate nezáväzné flirtovanie, možno ste si niekedy položili otázku, či máte so svojou polovičkou dostatok sexu. TikToker sa podelil o odpoveď a mnohých to zaskočilo.

Každý vzťah je jedinečný, no napriek tomu ste si možno aj vy kládli otázku, ako často majú iné páry sex. V roku 2022 sa istý TikToker stal virálnym, keď odhalil magické číslo, z ktorého sa on aj jeho sledovatelia dlhšie spamätávali. Daniel Schaal, alias @thatschaalfolks, vo videu, ktoré publikoval na TikToku v roku 2022, podľa portálu Unilad uviedol: „Priemerný človek má sex približne 54-krát za rok. Vyzerá to tak, že najbližšie dni budú pre mňa dosť bláznivé.“ Mnohí sa okamžite vybrali do sekcie komentárov, aby sa podelili o svoje dojmy. „Od januára do februára som to robila 54-krát, od marca do decembra teda môžem oddychovať,“ zavtipkovala jedna z komentujúcich. „Zdá sa, že budem podpriemerný v ďalšej veci,“ pridal sa ďalší. 

TikToker odhalil, ako často
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

V roku 2017 sa v časopise Archives of Sexual Behavior objavila štúdia, podľa ktorej má priemerný dospelý človek sex približne raz týždenne. Okrem toho výsledky ukázali, že toto množstvo sa v porovnaní s inou štúdiou vykonanou v 90. rokoch minulého storočia znížilo o približne deväťkrát ročne. Podľa Sanam Hafeezovej, klinickej psychologičky z New Yorku, je sexuálna intimita nevyhnutná na to, aby sa vzťah mohol rozvíjať. V rozhovore pre NBC News povedala: „Blízkosť a spojenie sú ľudskou potrebou. Pri dlhodobom vzťahu je dôležité obnoviť spojenie prostredníctvom sexu. Chemické látky v mozgu, ktoré sa uvoľňujú počas sexu, ešte viac posilňujú vzájomné puto.“ Portál Unilad zároveň predstavil tri jednoduché spôsoby, ako opäť zapáliť iskru vo vašom vzťahu.

Komunikácia je kľúčová

Ak ste frustrovaný z nedostatku sexu medzi vami a partnerom, jedným z najlepších riešení je vyjadriť svoje rozhorčenie. Je dôležité, aby ste si „akčný plán“ vytvorili spoločne – podľa potrieb oboch. Môže to byť čokoľvek od toho, že sa vzdáte rannej hodiny spinningu v prospech intímnych vzťahov, alebo si vyhradíte jeden večer v týždni na romantické večerné rande.

Požiadajte o radu sexuálnych terapeutov

Ak nefunguje jednoduchý sľub, že budete mať viac sexu, skúste sa objednať k sexuálnemu terapeutovi, aby ste vyriešili základné problémy. Títo registrovaní poradcovia vám a vašej polovičke pomôžu identifikovať a snáď aj vyriešiť problémy s intimitou.

TikToker odhalil, ako často
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Dovoľte si byť zraniteľný

Podľa odborníka na sex Phila Stutza musíte vytvoriť priestor pre svoj „tieň“, ak chcete so svojou polovičkou zažívať viac intimity. Pojem „tieň“ vytvoril psychiater Carl Jung a ide o súčasť nevedomej mysle. Predpokladá sa, že obsahuje všetky veci, ktoré o sebe potláčame, či už preto, že sú zlé, spoločensky neprijateľné, škodlivé pre iných alebo škodlivé pre naše zdravie. Môže to byť miesto, kde prechovávate pocity hanby v súvislosti so sexom, čo vám a vašej polovičke bráni v tom, aby ste sa do toho pustili. „Ak chcete mať dobrý sexuálny život, bez ohľadu na to, ako dlho ste spolu, musíte pestovať a vytvárať priestor pre tieň; musíte si dovoliť byť zraniteľný a vniesť ho do spoločnej spálne,“ hovorí Stutz. Paradoxne, aj keď sa za to hanbíte, tieň je tá časť vás, ktorá dokáže mať vášnivý sex, priblížiť sa a zažívať intimitu.

Viac o téme: VýskumSexIntimita
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu