Sobota29. jún 2024, meniny má Peter, Pavol, Petra, zajtra Melánia

Odborníci odhalili prekvapivé zdravotné prínosy sexu: Stačí, keď... Po tomto na to okamžite skočíte!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

USA – Sex je pre mnohých príjemná aktivita, vďaka ktorej sa dokážu zblížiť so svojím partnerom a možno dokonca odbúrať stres. Odborníci však najnovšie odhalili, že sex má aj prekvapivé zdravotné prínosy. Tie sa týkajú predovšetkým pokožky, ale aj spánku. Musíte však dodržať jednu podmienku.

Je prirodzené, že keď chcete zlepšiť kvalitu svojej pleti, obrátite sa na séra, zvlhčovače či opaľovacie krémy. Odborníci však tvrdia, že fyzická aktivita v spálni vám môže pomôcť dosiahnuť pokožku snov, a nebude vás to stáť ani cent. „Sex môže zlepšiť krvný obeh, vďaka čomu sa kyslík a živiny dostanú k bunkám rýchlejšie,“ povedala pre noviny The Standard zakladateľka spoločnosti zaoberajúca sa starostlivosťou o pleť a pleť Teresa Tarmeyová. „Sex môže tiež zvýšiť produkciu kolagénu, ktorý hrá dôležitú úlohu pri stavbe a regenerácii pokožky, čo vedie k redukcii vrások,“ dodala.

Odborníci odhalili prekvapivé zdravotné
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Marie Moriceová, klinická sexuologička, tiež spomenula viaceré účinky na zdravie a krásu od spaľovania kalórií cez zníženie krvného tlaku až po posilnenie imunitného systému či zmiernenie bolesti. Dodala, že sex môže byť úžasným induktorom spánku. „Spánok po sexe je regeneračný, takže sa zobudíte svieži, s menšími kruhmi pod očami a opuchmi,“ priblížila. Sex okrem iného tiež znižuje stres, a teda eliminuje rozvoj nepríjemného akné.

Odborníci poznamenali, že na to, aby ste čerpali benefity sexu, nepotrebujete partnera – dôležité je totiž vyvrcholenie. Práve to prináša množstvo zdravotných výhod. „Orgazmus zvyšuje hladinu estrogénu vo vašom tele, ktorý pomáha udržiavať kolagén – štrukturálny proteín, ktorý udržuje pokožku pružnú a kyprú,“ vysvetlila pre denník Daily Mail doktorka Emily Morseová, odborníčka na sexualitu a sex.

Viac o téme: SexSpánokPokožkaOrgazmus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu