Piatok18. október 2024, meniny má Lukáš, zajtra Kristián

„Spiaci“ muž šoféroval vyše desať kilometrov, aby zavraždil svokrovcov: Rozhodnutie súdu všetkých šokovalo

(Zdroj: X/theriddletimes)

TORONTO – Kenneth Parks zabil svoju svokru. Napriek tomu ho súd uznal nevinným. Dôvodom bolo Parksovo tvrdenie, že v čase vraždy tvrdo spal a nebol si vedomý toho, čo robí. Bizarný súdny prípad dodnes fascinuje odborníkov, ale aj verejnosť.

V roku 1988 bol 23-ročný muž z Toronta Kenneth Parks zbavený obvinenia z vraždy a pokusu o vraždu svojich svokrovcov. Rok predtým v skorých ranných hodinách 23. mája 1987 sa Parks vybral do domu svokrovcov, ktorý bol od jeho domu vzdialený približne 11 kilometrov. Vlámal sa doň a na smrť dobil svoju 42-ročnú svokru Barbaru Woodsovú. Parks však neskončil za mrežami, pretože tvrdil, že celý čas spal a nevedel, čo robí. Dokonca zostal ženatý so svojou manželkou, dcérou ženy, ktorú zabil.

Odborník na spánok, profesor Guy Leschziner, hovoril o prípade v podcaste „The Diary of a CEO“.  Leschziner povedal: „Zjavne v spánku najazdil niekoľko kilometrov k domu svojich rodičov a zrejme vytiahol páku na pneumatiky z kufra svojho auta a dobil svoju svokru na smrť. Potom sa pokúsil zabiť svojho svokra a skončilo to tak, že ho hodili do bazéna.“ Podľa Leschziner existovali dôkazy o tom, že Parks mal finančné ťažkosti. O svojich finančných problémoch hovoril práve so svokrovcami. Súd napriek tomu neuznal Parksa vinným.

Obhajca Marlys Edwardh tvrdil, že v tú noc, keď Parks zabil svoju svokru, obvinený upadol do hlbokého spánku. „Jeho ďalšou spomienkou bolo, že videl tvár svojej svokry,“ povedal Edwardh. Právnik dodal, že Parks utiekol z domu a hneď, ako nadobudol vedomie, odišiel na policajnú stanicu. Bob Adair z torontského policajného oddelenia vrážd vypovedal, že Parks tvrdil, že nevie, ako sa dostal do domu svojich svokrovcov, a policajtom povedal, že nemal dôvod páru ublížiť.

Leschziner v podcaste povedal, že šoférovanie v spánku je zriedkavým fenoménom, no môže sa stať. „Mal som pacientku, s ktorou a už nevídam a ktorú som spomenul vo svojej knihe. V spánku najazdila niekoľko kilometrov na motorke. Jediné, čo vedela, bolo, že jej gazdiná vtedy povedala: ‚Kam si išiel o jednej? Máš na sebe motocyklovú prilbu‘,“ dodal.

Viac o téme: SpánokVraždaSúd Kenneth Parks
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu