Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Sestry verili, že v ich dome straší duch: Pravda bola oveľa strašidelnejšia! Celé týždne na ne číhal šialenec

(Zdroj: X/Morbidful)

MASSACHUSETTS – V roku 1986 si dve sestry začali všímať zvláštne veci, ktoré sa dejú v ich dome v meste Townsend v štáte Massachusetts. Záhadne sa im presúvali predmety a často na stenách nachádzali odkazy, ako „som v tvojej izbe“ či „poď a nájdi ma“, ktoré niekto napísal majonézou či kečupom. Boli presvedčené o tom, že ich straší duch. Pravda však bola oveľa hrôzostrašnejšia.

Dievčatá, Tina a Karen Bowenové, povedali svojmu otcovi Frankovi o strašidelných udalostiach, ktoré pripisovali duchovi. Otec si však myslel, že sa dievčatá len navzájom doberajú. Keď sa ale 8. decembra 1986 vrátili domov, zistili, že niekto použil ich toaletu. Frank prehľadal dom a nakoniec v šatníku objavil Tininho 16-ročného spolužiaka Daniela LaPlanteho. V saku v indiánskom štýle s pomaľovanou tvárou mával tínedžer na rodinu sekerou a odviedol ich do spálne, uvádza portál ATI. Potom ich zamkol, ale Tina našťastie utiekla cez okno a zo susedovho domu zavolala na tiesňovú lienku.

Keď na miesto dorazila polícia, po LaPlantovi nenašla žiadne stopy. Dospeli k záveru, že utiekol. O dva dni neskôr sa však Frank vrátil domov, aby vyzdvihol nejaké veci, a keď sa blížil k domu, zbadal LaPlantea, ako hľadí z okna spálne, uvádza portál Morbid Knowledge. Keď Frank vošiel do budovy, našiel na jednej z rodinných fotografií napísaný odkaz: „Stále som tu. Poď ma nájsť.“ Nakoniec polícia objavila LaPlanta, ktorý sa skrýval v stiesnenej stene v pivnici domu, v ktorej zjavne žil niekoľko týždňov alebo dokonca mesiacov. Ukázalo sa, že bol posadnutý Tinou, s ktorou bol už dávnejšie na rande.

Bol to problémový chlapec

Spolužiaci jej však povedali, že problémový chlapec čelí obvineniu zo znásilnenia, a tak vzťah ukončila, alebo si to aspoň myslela. LaPlante sa rozhodol psychicky týrať celú rodinu. Najprv chcel len sledovať Tinu. Keď videl, ako sa Tina spolu so sestrou snažia pomocou ouija dosky skontaktovať s mamou, ktorá zomrela na rakovinu, začal sa vydávať za ducha. „Svoje obete prenasledoval takmer rok, s pribúdajúcimi mesiacmi neustále zdokonaľoval svoju hru a dokonca ich pozoroval spoza múrov počas ich najintímnejších chvíľ,“ pre denník Daily Star v roku 2022 povedal britský autor Joe Turner, ktorý o LaPlantovi napísal knihu s názvom „The Boy in the Walls“.

„Keď Danny prvýkrát začal bývať v ich dome, v podstate ho používal ako úkryt na sledovanie Tiny,“ pokračoval Turner. „Ale postupom času si začal vychutnávať skutočnosť, že môže rodinu strašiť. Jeho činy sa postupom času stávali bizarnejšími a v jednom momente objavili vaňu plnú moču a kopu mincí roztrúsených po podlahe,“ prezradil ďalej. Po zatknutí v dome Bowenovcov bol LaPlante rýchlo poslaný do väzenského centra pre mladistvých. Zostal tam necelý rok, v októbri 1987 jeho matka zaplatila kauciu v hodnote 10 000 dolárov (9 222 eur). O dva mesiace neskôr však spáchal svoj najhorší zločin.

Ženu znásilnil, deti utopil

Počas čakania na súd sa LaPlante presťahoval domov. 16. novembra 1987 sa zameral na dom rodiny Gustafsonovcov, medzi ktorými bola tehotná učiteľka materskej školy Priscilla Gustafsonová (33), jej manžel Andrew a ich dve deti: William (5) a Abigail (7). Asi o dva týždne neskôr, 1. decembra, sa LaPlante vrátil do domu Guftafsonovcov vyzbrojený strelnou zbraňou .22, uvádza ATI. Vtedy 17-ročný mladík tvrdil, že nečakal, že bude niekto doma, ale keď stretol Priscillu, znásilnil ju a dvakrát ju strelil do hlavy. Potom vzal Williama, ktorého zavrel do kúpeľne a utopil ho. Následne vylákal Abigail, ktorá sa práve vrátila domov zo školy, do inej kúpeľne a utopil aj ju.

Andrew našiel telo Priscilly, keď sa večer vrátil domov z práce a v roku 1990 pre denník Los Angeles Times povedal: „Príliš som sa bál ísť hľadať svoje deti, pretože som sa bál, že ich nájdem mŕtve... Bolo to také šokujúce.“ Polícia našla v lese za domom Gustafsonovcov košeľu a rukavice, ktoré mal oblečené pri vražde detí. LaPlante bol v októbri 1988 odsúdený za vraždy Gustafsonovej a jej detí na tri doživotné tresty. V roku 2017 sa odvolal na zníženie trestu, ale sudca zistil, že svoje zločiny neľutuje. LaPlante, ktorý má teraz 53 rokov, musí čakať ďalších sedem rokov, kým bude mať nárok na podmienečné prepustenie.

Viac o téme: DuchVrahDaniel LaPlanteTina a Karen Bowenové
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu