Nedeľa7. júl 2024, meniny má Oliver, zajtra Ivan

VIDEO Panika na pláži: Ľudia utekali ako o život! Naháňal ich obrovský... Toto by ste zažiť nechceli

(Zdroj: TikTok/dailymail)

SAN DIEGO – Desiatky návštevníkov pláže v San Diegu si v nedeľu 23. júna vychutnávali slnečné počasie a oddych. V priebehu pár sekúnd však začali utekať ako o život. Samica uškatca sa totiž vrhla na ľudí v snahe ochrániť svoje mláďatá. Hrôzostrašný incident sa podarilo zachytiť na video.

Vo videu, ktoré na sociálnych sieťach publikovala návštevníčka pláže Lauren Bertrandová, vidno uškatca, ktorý pláva okolo pláže La Jolla Cove aj s mláďatami. Zrazu sa však vrhne na nič netušiacich návštevníkov. „Ach, sú tak trochu blízko, vypadni z vody, tučný zadok,“ počuť jednu osobu vo videu. Niekoľko ľudí okamžite vyskočilo z miesta, kde sedeli. Niektorí si pokojne odniesli svoje veci, zatiaľ čo iní vytiahli telefóny, aby zdokumentovali svoje blízke stretnutie s ochranárskou matkou.

@dailymail The mother sea lion appeared to be defending her pups as she charged at beachgoers in San Diego, California. 🎥Lauren Bertrand via Storyful #beach #california #sandiego #sealion #sea #animal #pups ♬ original sound - Daily Mail

„Tento víkend sme navštívili La Jolla, CA, aby sme videli uškatce v ich (prirodzenom) prostredí a dozvedeli sa viac o týchto ‚chránených‘ ekosystémoch,“ uviedla Bertrandová, informuje denník New York Post. Na záberoch vidno dospelého uškatca a mláďaťa, ktorí šprintujú smerom k plavcom. Kým niektorí sa stihli zvieratám vyhnúť, iní spadli do vody. Našťastie uškatce nikoho nezranili.

Zátoka La Jolla sa nachádza približne 200 metrov od Point La Jolla, skalnatej časti pobrežia San Diega, ktorá sa premenila na obľúbené miesto uškatcov. Oblasť je kvôli ochrane týchto živočíchov od septembra minulého roka uzatvorený pre verejnosť. Jednomyseľné rozhodnutie mestskej rady prišlo niekoľko mesiacov po podobnom incidente, keď sa dva veľké uškatce vrhli na návštevníkov pláže brodiacich sa vo vodách zátoky La Jolla. Úradníci zo San Diega varujú ľudí, aby sa k zvieratám nepribližovali, pretože môžu byť nebezpečné. Niekoľko ľudí sa však aj napriek tomu pokúša dotknúť uškatcov alebo si s nimi urobiť fotografiu.

Viac o téme: PlážUškatec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu