Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Google mapy pomohli vyriešiť záhadné zmiznutie dôchodkyne: Polícia prehliadla MRAZIVÝ detail!

(Zdroj: X/federalepolitie/Profimedia)

REPPE – Polícia sa chystala uzavrieť prípad Paulette Landrieuxovej z belgického mesta Reppe po tom, čo sa ju dva roky snažila nájsť. Jeden z policajtov však prezrel Google mapy, kde narazil na strašidelný detail. Práve ten pomohol vyriešiť tragický prípad.

Policajtovi prešiel mráz po chrbte, keď objavil záber dôchodkyne, ktorá odchádzala zo svojho domu v Belgicku. Zhodou okolností bol v čase Landrieuxovej zmiznutia v okolí mobilný tím služby Google mapy, ktorý zachytával zábery okolia. Snímka umožnila polícii vrátiť sa po stopách matky štyroch detí, čo viedlo k nájdeniu jej tela len pár metrov od domu. 83-ročná žena, ktorá trpela Alzheimerovou chorobou, často zmätená odišla z domu bez toho, aby to niekomu povedala, a náhodne zaklopala na dvere jedného zo susedných domov.

V novembri 2020 zmizla počas toho, ako jej manžel vešal bielizeň. Polícii sa ju však nepodarilo nájsť, čo viedlo k predpokladu, že spadla do neďalekej rieky Meuse. Až v roku 2022 polícia objavila záber na Google mapách, na ktorom bolo vidieť, ako dôchodkyňa oblečená v bielom svetri a čiernych nohaviciach v posledných chvíľach prechádza cez ulicu smerom k susednému domu. Policajti okamžite prišli na miesto a našli ženino telo ležať na úpätí kopca priamo pod susedovou záhradou. Vyšetrovanie ukázalo, že spadla do neohradenej časti záhrady a krátko nato zomrela.

Prípad sa nedávno opäť objavil v sérii na YouTube nazývanej Chilling Scares. Jeden divák napísal: „Jediná vec, ktorá ma mätie, je, ako si takmer dva roky nikto v susednom dome neuvedomil, že na ich dvore je mŕtve telo. To je šialené.“ Ďalší kritizoval prácu polície, ktorá sa nevšimla telo len pár metrov od domu zosnulej dôchodkyne a okamžite dospela k záveru, že sa utopila v rieke. „Viem, že by ju pravdepodobne nezachránili, ale aké rozsiahle bolo pátranie, keď ju nenašli vedľa?“ dodal. Tretí si na zábere všimol manžela, ktorý vešia bielizeň len pár metrov od kráčajúcej Landrieuxovej.

Viac o téme: ZmiznutiePolícia Paulette Landrieux
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu