„Náš kocúr je miláčikom celej rodiny,“ vraví jeho majiteľka Gabriela Gabríková (35). (Zdroj: Nový Čas)
BYTČA - Filmový kocúr Garfield má na Slovensku vernú kópiu. Je ňou obor Cyril. Má desať rokov a pri dĺžke takmer jeden meter váži až trinásť kilogramov!
Mačací obor z Hlbokého nad Váhom pri Bytči meria v páse 80 centimetrov, čo značne obmedzuje jeho pohyblivosť. Keď však chce niekam vyliezť, pomôže si zatiaľ sám.
„Keď mal rok, tak sme ho dali vykastrovať, takže nápadníčky nemá žiadne. Je to miláčik našej rodiny,“ vraví majiteľka Gabriela Gabríková (35). Napriek svojej extrémnej nadváhe sa tučný kocúr teší dobrému zdraviu. Majitelia na svojho miláčika nedopustia a doprajú mu všetko, na čo má chuť.
„Jedáva trikrát denne. Chutia mu najmä ryby a smotana,“ smeje sa Gabika. Denne zožerie jedlo za 70 korún. Napriek svojmu veku i váhe je Cyril dobrý lovec. S myšou, ktorú chytí, sa vie zabávať aj tri hodiny. Je veľmi rozumný a na svoje meno reaguje ako pes. „Doma vydrží sám aj dvanásť hodín, ale musí mať pustené rádio,“ dodala G. Gabríková.
Olovrant: 15 dag vareného rybieho filé, 10 dag surových kuracích krkov, polovica pochúťkovej smotany
Večera: 15 dag bravčových ľadvín, polovica konzervy mačacieho jedla, 2-3 plátky bravčovej šunky
„Keď mal rok, tak sme ho dali vykastrovať, takže nápadníčky nemá žiadne. Je to miláčik našej rodiny,“ vraví majiteľka Gabriela Gabríková (35). Napriek svojej extrémnej nadváhe sa tučný kocúr teší dobrému zdraviu. Majitelia na svojho miláčika nedopustia a doprajú mu všetko, na čo má chuť.
„Jedáva trikrát denne. Chutia mu najmä ryby a smotana,“ smeje sa Gabika. Denne zožerie jedlo za 70 korún. Napriek svojmu veku i váhe je Cyril dobrý lovec. S myšou, ktorú chytí, sa vie zabávať aj tri hodiny. Je veľmi rozumný a na svoje meno reaguje ako pes. „Doma vydrží sám aj dvanásť hodín, ale musí mať pustené rádio,“ dodala G. Gabríková.
Jedálny lístok kocúra
Raňajky: 10 dag bravčového mäsa, polovica pochúťkovej smotanyOlovrant: 15 dag vareného rybieho filé, 10 dag surových kuracích krkov, polovica pochúťkovej smotany
Večera: 15 dag bravčových ľadvín, polovica konzervy mačacieho jedla, 2-3 plátky bravčovej šunky