Pondelok30. september 2024, meniny má Jarolím, zajtra Arnold

Ženy si kupujú stále väčšie podprsenky

(Zdroj: Famous)

LONDÝN – Vyprážané a "pretučnelé" jedlá z rýchlych občerstvení podľa odborníkov škodia zdraviu. Jednu výhodu však táto strava má. Ženám na západe se z nej totižto zväčšujú prsia.

V priemere majú Európanky a Američanky stále väčšie a väčšie košíčky. A nevypĺňajú ich len silikónom, pomáhajú im k tomu hamburgery a hranolky, ale taktiež aj antikoncepcia.

„Antikoncepčné tabletky majú tendenciu stimulovať rast pŕs. Ale moderná verzia tabletiek obsahuje o veľa menej estrogénu ako kedysi, takže táto zmena v populácii nemôže byť spôsobená iba antikoncepciou,“ tvrdí profesor Pierre-Marc Cilles Bouloux z nemocnice The London Clinic.

Najväčšou mierou prispieva k nárastu veľkosti pŕs u západných žien nezdravé jedlo bohaté na tuky. Ľudia sú stále viac obéznejší, prsia obsahujú značné množstvo tuku, takže sa prírastok váhy na nich rýchlo prejaví. „Všetky kalórie končia na bokoch a v prsiach. Ženy dnes pijú tiež o veľa viac alkoholu, ktorý je nielen nezdravý, ale aj veľmi kalorický,“ vysvetlovala odborníčka na výživu Jane Clarková britskému denníku Daily Mail.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu