Štvrtok3. október 2024, meniny má Stela, zajtra František

Šedivému seniorovi neverili plnoletosť

GALLIVARE - Keď si 77 ročný švédsky dôchodca prišiel do supermarketu kúpiť niekoľko fliaš piva, otázku na plnoletosť skutočne nečakal. Neveril svojim ušiam, keď ho pokladník vyzval, aby plnoletosť preukázal občianskym preukazom. Dôchodca Per-Eric Henricsson to nepovažoval za lichôtku, skôr za nepodarený žart.

Nepríjemnosť ho vyburcovala, aby sa obrátil na Národnú asociáciu pre seniorov a vyzval ju k bojkotu supermarketu ICA v Gallivare. Podľa Henricssona totiž jeho zamestnanci dôchodcov terorizujú. „Je to smiešne. Som zákazníkom ICA viac ako 40 rokov a poznajú ma,“ hneval sa Henricsson.

Vo Švédsku nemôžu predajcovia predať pivo osobám mladším ako 18 rokov, tvrdý alkohol, víno a likéry potom ľuďom mladším ako 20 rokov. Tie sú navyše k dispozícii len v špeciálnych obchodoch.

Manažér obchodu Lars Hakan Olofsson však svojho pokladníka obhajoval s tým, že má povinnosť žiadať občiansky preukaz od kohokoľvek, kto si alkohol kupuje. Bez ohľadu na to, ako vyzerá. „Chcem to svojim zamestnancom uľahčiť,“ potvrdil s tým, že ostatné obchodné reťazce v okolí prijali rovnakú vnútornú politiku.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu