Streda26. jún 2024, meniny má Adriána, zajtra Ladislav, Ladislava

Platy sa zvýšia o 233%! Žiaľ, iba europoslancom

BRUSEL/BRATISLAVA - Čakáte na to, až vám zamestnávateľ zvýši plat? Ak by ste boli europoslancom, príjem by sa vám zvýšil o neuveriteľných 233 percent! Takúto nehoráznosť si odklepli samotní europoslanci. Ak by vám teda mesačne nestačilo 81 900 Sk, mohli by ste sa tešiť na závratných 273 000 Sk.

Priemerne zarábajúcemu občanovi narástol od roku 1998 plat o 6 000 Sk. Monika Beňová, Peter Šťastný, Sergej Kozlík a spol. svojim nástupcom zabezpečili kráľovské mesačné príjmy. Alebo že by počítali so svojím znovuzvolením?

Dlho očakávanú reformu odmeňovania poslancov Európskeho parlamentu totiž ministri zahraničných vecí v pondelok bez diskusie schválili. Ten im okrem iného stanovuje jednotné platy vo výške 7 000 eur mesačne (273 000 korún).

Jedinou dobrou správou je, že doteraz boli europoslanci odmeňovaní zo štátnych rozpočtov členských krajín. Nový jednotný plat pôjde od roku 2009 z rozpočtu Európskeho parlamentu. Výšku svojich platov si europoslanci odklepli už na júnovom plenárnom zasadnutí v Bruseli.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu