Streda23. október 2024, meniny má Alojzia, zajtra Kvetoslava

Grossova pôžička á la Mečiar

Grossovi v roku 1999 požičal vyše 1,5 mil. Sk na kúpu luxusného bytu jeho strýko František Vik.
Grossovi v roku 1999 požičal vyše 1,5 mil. Sk na kúpu luxusného bytu jeho strýko František Vik.

PRAHA - Máte problémy zdokladovať svoj miliónový majetok? Jednoduchá rada, nájdite si tajomného priateľa v zahraničí, ktorý vás v ťažkých časoch zasponzoroval a máte to v suchu. Niečo o tom vie Mečiar a najnovšie aj český premiér Gross.

Kým Mečiarovi požičal nemecký priateľ viac ako 41 mil. Sk na Elektru, Grossovi v roku 1999 požičal vyše 1,5 mil. Sk na kúpu luxusného bytu jeho strýko František Vik.

Sám však toľko peňazí nemal, a tak si vraj sumu požičal v zahraničí. Informovalo o tom včerajšie vydanie denníka Mladá fronta DNES s odvolaním sa na Grossovho príbuzného. Denník zistil, že 76-ročný Grossov strýko, bývalý vojak z povolania, toľko peňazí pre synovca mať nemohol. Po dvoch týždňoch František Vik priznal, že si peniaze požičal v cudzine.

"Vyriešil som to vtedy tak, že som si požičal. Išlo o pôžičku od príbuzných. Viac nepoviem. Bola to pôžička, nie dar," povedal Vik, ale odmietol spresniť, od koho presne a z ktorej krajiny si pre Grossa požičal. Príbuzný mu vraj celú sumu priviezol v igelitke.

A práve igelitka zohrala hlavnú úlohu aj pri Mečiarových miliónoch. Jeho nemecký priateľ Peter Ziegler mu sumu prevyšujúcu 41 mil., ale nižšiu než 100 mil. Sk, dal v hotovosti vo švajčiarskych frankoch.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu