Utorok1. október 2024, meniny má Arnold, zajtra Levoslav

Potvrdené! Juščenka otrávili dioxínom!

Viktor Juščenko
Viktor Juščenko

VIEDEŇ - Potvrdené! Ukrajinského opozičného kandidáta na prezidenta Viktora Juščenka otrávili dioxínom! Rakúski ošetrujúci lekári to v sobotu potvrdili "bez akýchkoľvek pochybností". Samotný Juščenko vraví, že prvé príznaky ochorenia pocítil "krátko po stretnutí so šéfom ukrajinskej tajnej služby" Ihorom Smeškom a jeho zástupcom Stasjukom!

Laboratórne testy totiž ukázali, že v krvi a v tkanivách pacienta sa nachádzal tisícnásobok normálnej koncentrácie dioxínu! Ukrajinská generálna prokuratúra preto oznámila, že zahajuje nové vyšetrovanie "údajného pokusu o otrávenie" Juščenka. Ten náhle ochorel 6. septembra po večeri na Stasjukovej chate. Okrem jedla popíjali vodku a brandy. Z poškodenia tráviaceho ústrojenstva usudzujú, že jed sa dostal do organizmu cez ústa. Lekári nevylúčili, že v Juščenkovom prípade by mohlo ísť aj o kombináciu jedov. V organizme bolo možné nájsť dioxín, pretože táto látka zostáva v tele veľmi dlho.

O otrave bola ešte pred oficiálnym zverejnením výsledkov laboratórnych testov presvedčená aj jeho manželka Kateryna. "Na Ukrajine je veľa ľudí, ktorí v mojom mužovi a v zmenách, ku ktorým by Ukrajinu viedol, vidia ohrozenie seba samých," vyhlásila Juščenková.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu