Sobota5. október 2024, meniny má Viera, zajtra Natália

Európa potvrdila prvý prípad prasacej chrípky!

(Zdroj: Jupiterimages)

MADRID - Španielska vláda v pondelok oznámila, že muž, ktorý sa nedávno vrátil z Mexika, je nakazený prasacou chrípkou. Ide tak o prvý prípad tohto vírusu v Európe. Muž patrí do skupiny desiatich ľudí, ktorých v Španielsku testovali po tom, ako sa u nich prejavili príznaky ochorenia.

Európska komisia v pondelok vyzvala na okamžité stretnutie ministrov zdravotníctva členských krajín EÚ, aby spoločne prediskutovali možnú hrozbu vypuknutia prasacej chrípky v 27-člennom bloku štátov, informoval hovorca EK.

Európska komisárka pre otázky zdravotníctva Androulla Vassiliouová požiada české predsedníctvo EÚ o zorganizovanie stretnutia, dodal hovorca. Komisárka požaduje, aby sa rokovania uskutočnili "čo najskôr". Vassiliouová by mala v pondelok pricestovať do Luxemburgu, kde bude rokovať s ministrami zahraničných vecí krajín EÚ, ktorí sa tam stretli, aby otázku vypuknutia prasacej chrípky prediskutovali.

Vlády na celom svete zintenzívnili boj proti prasacej chrípke po tom, ako sa počet úmrtí v Mexiku pravdepodobne spôsobených touto nákazou zvýšil na 103 a v Spojených štátoch amerických vyhlásili stav núdze.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu