Nedeľa27. október 2024, meniny má Sabína, zajtra Dobromila

Do ľudí na zastávke narazila dodávka! Z miesta hlásia desiatky zranených

Ilustračné foto aktualizované
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TEL AVIV - Do autobusovej zastávky na dôležitej križovatke v centrálnom Izraeli narazila dodávka, desiatky ľudí sú zranených. Oznámila to dnes polícia a izraelská zdravotnícka služba. Okolnosti incidentu sa vyšetrujú. V oblasti sídli veliteľstvo Mossadu a niekoľko spravodajských jednotiek izraelskej armády, vrátane vysokopostavenej jednotky 8200.

aktualizované 13:00 Najmenej 35 ľudí sa v nedeľu zranilo po tom, čo vodič nákladného auta narazil do autobusovej zastávky v izraelskom meste Ramat ha-Šaron neďaleko Tel Avivu. Polícia vyšetruje incident ako úmyselný útok. Informuje agentúra AFP, AP a stanice CNN. Podľa predbežných zistení vodič kamiónu zároveň narazil aj do autobusu, z ktorého práve vystupovali cestujúci. Civilisti nachádzajúci sa na mieste incidentu páchateľa zastrelili, uviedla miestna polícia. 

Zdravotnícka služba Magden David Adom uviedla, že 16 zranených previezla do nemocnice. Stav štyroch z týchto ľudí je vážny. Incident sa stal pri glilotskej križovatke neďaleko Herzlija. V oblasti sídli veliteľstvo Mossadu a niekoľko spravodajských jednotiek izraelskej armády, vrátane vysokopostavenej jednotky 8200, napísal spravodajský server The Times of Israel (ToI).

archívne video

Izraelské jednotky vykonávali cielenú operačnú činnosť na jednom z hlavných výcvikových stredísk. (Zdroj: X/IDF)

Viac o téme: ZastávkaNárazPolícia Izrael
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu