Sobota26. október 2024, meniny má Demeter, zajtra Sabína

MIMORIADNY ONLINE Na Ukrajine bolo počuť výbuchy! Pri ruských útokoch na Dnipro a Kyjev zahynulo šesť ľudí

Hasiči odpočívajú na obrubníku po reakcii na ruský útok, ktorý zabil tínedžera v Kyjeve. Zobraziť galériu (3)
Hasiči odpočívajú na obrubníku po reakcii na ruský útok, ktorý zabil tínedžera v Kyjeve. (Zdroj: SITA/AP/Alex Babenko)

KYJEV - Štyri osoby vrátane dieťaťa prišli o život v noci na sobotu pri ruských raketových útokoch v ukrajinskom meste Dnipro. Ďalší dvaja ľudia zahynuli pri útokoch na hlavné mesto Kyjev a okolitú oblasť, uviedli v sobotu ukrajinskí predstavitelia, informuje o tom agentúra AFP. Situáciu sledujeme ONLINE.

Naživo z Ukrajiny 

VIDEO

Bojové práce prebiehajú, vyhrávame: Sláva Ukrajine! (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

ONLINE

15:17 5000 elitných vojakov KĽDR bude do pondelka presunutých do Kurskej oblasti.

13:48 J.D. Vance: Na ukončenie vojny sa Ukrajina musí vzdať územia zabraného Ruskom. "Ani Ukrajina ani Rusko nemajú dostatok zdrojov - mužov, zbraní alebo peňazí - na pokračovanie vojny; obe krajiny sú vyčerpané."

13:16 Nemecká obranná korporácia Rheinmetall stavia na Ukrajine 4 závody na výrobu zbraní, uviedol generálny riaditeľ.

12:40 Štyri osoby vrátane dieťaťa prišli o život v noci na sobotu pri ruských raketových útokoch v ukrajinskom meste Dnipro. Ďalší dvaja ľudia zahynuli pri útokoch na hlavné mesto Kyjev a okolitú oblasť, uviedli v sobotu ukrajinskí predstavitelia, informuje o tom agentúra AFP.

12:05 Aktualizované: Ruský raketový útok v Dnipro mieri na kľúčovú nemocnicu, zabil 4 ľudí, 20 zranil, vrátane detí.

11:44 Pchjongjang poslal do Ruska od augusta minulého roka 8 miliónov 122 mm a 152 mm delostreleckých granátov.

11:43 Uvádza sa, že do Ruska príde celkovo asi 10 000 vojakov KĽDR. Prvá skupina 1500 vojakov už absolvuje výcvik na Ďalekom východe.

11:15 Jedna z najväčších ruských bánk, na ktorú sa vzťahujú aj prísne sankcie USA, je podľa Le Monde údajne pripravená získať ruské prevádzky maloobchodného reťazca Auchan.

10:36 Ukrajinskí partizáni spustili agitačnú kampaň v Rusku. Aktivisti v Moskve, Petrohrade, Voroneži, Volgograde a Krasnodare rozdali stovky propagandistických letákov. Pozývajú ľudí, aby sa pridali k radom a bojovali proti režimu, ktorý ničí ich krajinu.

9:49 Šesť väzňov utieklo z trestaneckej kolónie v Lipetskej oblasti v Rusku. Informoval o tom miestny guvernér Igor Artamonov. Naliehal na „žiadnu paniku“ a povedal, že po utečencoch sa pátra.

9:25 Toto sú indikatívne odhady bojových strát Ruska k 26. októbru, podľa Ozbrojených síl Ukrajiny.

8:40 Inštitút pre štúdium vojny tvrdí, že Putin zveličuje ruské zisky v regióne Kursk. Vraj preto, aby presvedčili Rusov o schopnosti ruských jednotiek potlačiť ukrajinskú operáciu.

MIMORIADNY ONLINE Na Ukrajine
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Kirill Kazachkov/Roscongress Foundation via AP)

7:31 Bidenova administratíva sa domnieva, že kontingent severokórejských jednotiek je na ceste do ruskej oblasti Kursk, aby pomohol Moskve čeliť ukrajinskej ofenzíve, ktorá sa tam začala v auguste, uviedol americký predstaviteľ.

7:05 Ruský raketový útok v Dnipro zabil 3 ľudí, 19 zranil, vrátane detí. Pri útoku zahynuli traja ľudia vrátane dieťaťa. Štyri z 19 zranených boli tiež deti, medzi nimi aj 8-ročné dievča. Osem zranených hospitalizovali.

6:51 V skorých ranných hodinách 26. októbra bolo v Kyjeve počuť výbuchy, informoval spravodajský portál Suspilne. Podľa Kyjevskej mestskej vojenskej správy jednotky protivzdušnej obrany pracujú na odrážaní útokov.

6:34 Satelitné snímky ukazujú expanziu laboratória biologických zbraní v Rusku zo sovietskej éry. Sergijev Posad-6 bol počas studenej vojny výskumným centrom biologických zbraní. Krátko po rozsiahlej ruskej invázii sa na mieste začala veľká rekonštrukcia.

6:15 G7 poskytne Ukrajine pôžičky vo výške 50 miliárd dolárov kryté zmrazenými ruskými aktívami. "Naším cieľom je začať vyplácať finančné prostriedky do konca roka," oznámili lídri G7 25. októbra. Pôžička podporí ekonomické, obranné a rekonštrukčné potreby Ukrajiny.

6:00 Ruský samovražedný dron zasiahol 25. októbra 25-poschodovú obytnú budovu v kyjevskej štvrti Solomianskyj, zabil 15-ročné dievča a zranil piatich ľudí. 

Zásah ruského dronu spôsobil požiar výškovej budovy v Kyjeve, uviedol starosta

Ruský dron dnes večer zasiahol výškový obytný dom v ukrajinskom hlavnom meste Kyjeve. Poškodené sú tri poschodia, na mieste vypukol požiar, uviedol starosta metropoly Vitalij Kličko. Informácie o prípadných obetiach neboli bezprostredne k dispozícii.

"Horí dom v Solomjanskej štvrti, zasiahnutý bol nepriateľským bezpilotným lietadlom. Byty na 17., 18. a 19. poschodí boli poškodené. Na mieste sú všetky záchranné zložky," uviedol Kličko na platforme Telegram.

Solomjanská štvrť leží v širšom centre ukrajinského hlavného mesta. Novinár agentúry AFP na mieste videl niečo, čo vyzeralo ako dron, ktorý bzučal nad budovou, kým do nej narazil a spôsobil ohnivú guľu. Náčelník kyjevskej vojenskej správy metropoly Serhij Popko napísal, že obyvatelia bytového domu v Solomjanskej štvrti sú evakuovaní. Informácie o prípadných obetiach sa podľa neho spresňujú.

Kyjev a ďalšie ukrajinské mestá sú od začiatku rozsiahlej ruskej invázie z februára 2022 pravidelne terčom útokov ruských dronov a rakiet. Ukrajina pravidelne žiada svojich spojencov o posilnenie protivzdušnej obrany.

Viac o téme: VojnaRuskoVladimir PutinUkrajinaVolodymyr Zelenskyj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu