Piatok25. október 2024, meniny má Aurel, zajtra Demeter

Denník The Washington Post nepodporí žiadneho kandidáta, prvýkrát od roku 1976

(Zdroj: TASR/AP)

WASHINGTON - Vplyvný americký denník The Washington Post (WP) v piatok oznámil, že v nadchádzajúcich prezidentských voľbách v USA nepodporí demokratku Kamalu Harrisovú ani republikána Donalda Trumpa. Redakcia novín pritom podporovala niektorého z uchádzačov o Biely dom viac ako tri desaťročia, informuje agentúra AFP a denník The New York Times (NYT).

Washington Post sa tak rozhodol zostať bokom v azda najpolarizujúcejších voľbách v dejinách Spojených štátov. Ide o návrat "k našim koreňom nepodporovať prezidentských kandidátov", uviedol generálny riaditeľ WP William Lewis. Podľa jeho slov noviny nebudú odporúčať žiadneho z kandidátov ani v ďalších voľbách počas nasledujúcich rokov.

WP vyjadroval podporu niektorému z dvoch hlavných prezidentských kandidátov od roku 1976, keď podporil Jimmyho Cartera. Ten aj voľby vyhral, pripomína NYT. Rozhodnutie nasleduje po pokračujúcich nepokojoch v denníku The Los Angeles Times, kde tento týždeň odstúpil šéf redakčnej rady a dvaja redaktori na protest proti rozhodnutiu majiteľa denníka zabrániť plánovanej prezidentskej podpore pre Kamalu Harrisovú.

Viac o téme: USADonald TrumpVoľbyKamala Harrisová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu