Štvrtok24. október 2024, meniny má Kvetoslava, zajtra Aurel

Trump sa vyhrážal Putinovi útokom na Moskvu! Marketingový ťah alebo to myslí vážne? Medvedev posiela smajlíka

Dmitrij Medvedev
Dmitrij Medvedev (Zdroj: SITA/Ekaterina Shtukina/Sputnik, Government Pool Photo via AP)

WASHINGTON - Donald Trump v rozhovore pohrozil útokom na Rusko, ak bude Vladimir Putin pokračovať v útokoch na Ukrajine. Putinov priateľ Dmitrij Medvedev sa Trumpovej hrozbe môže len smiať.

O pár dní sa rozhodne, či sa Donald Trump opäť nasťahuje do Bieleho domu, alebo či sa Kamala Harrisová zapíše do histórie ako prvá prezidentka Spojených štátov. Najmä Donald Trump sa nikdy neunaví lákať voličov k volebným urnám svojimi niekedy nereálnymi sľubmi. Len pred pár dňami republikán opäť vyhlásil, že ak sa stane prezidentom, čo najrýchlejšie ukončí vojnu na Ukrajine. Ako to chce urobiť? Vraj s útokom na Rusko.

archívne video

Bývalý americký prezident Donald Trump si bol zahrať svoj obľúbený golf (Zdroj: Profimedia)

Trump vraj varoval Putina

V piatok (18.10.) v rozhovore pre "Wall Street Journal" Trump povedal, že Putina, s ktorým má "skvelý vzťah," varoval pred začatím vojny na Ukrajine, inak by "zasiahol" Moskvu. Doslova mal Trump povedať: "Povedal som: 'Vladimír, ak zaútočíš na Ukrajinu, zasiahne ťa to tak tvrdo, že tomu ani neuveríš. Zasiahne ťa to priamo uprostred prekliatej Moskvy.'" A ďalej dodal: "Povedal som: 'Sme priatelia. Nechcem to urobiť, ale nemám na výber.' On odpovedal: 'V žiadnom prípade.' Ja som povedal: 'V každom prípade.'" Bývalý prezident neposkytol bližšie informácie o tom, kedy sa mal údajný rozhovor uskutočniť.

Medvedev sa od smiechu chytá za brucho nad Trumpovou hrozbou

Rusko samotné však Trumpove hrozby nebralo príliš vážne. V stanovisku zverejnenom na X (predtým Twitter) Putinov spojenec Dmitrij Medvedev vyhlásil, že Trumpova hrozba sú len prázdne slová. „Trump sa nechal uniesť. Naozaj hovoril o tom, že 'zasiahne prekliatu Moskvu'? Samozrejme, že nie,“ vysmieval sa bývalý prezident Ruska. „Všeobecne vyjednáva veľmi mierne. A na takéto slová existuje len jedna odpoveď: Vaše prekliaty Washington bude tiež zasiahnutý. Všeobecne je náš vzťah s ním celkom srdečný,“ dodal podporovateľ Putina, ktorý svoj príspevok zakončil smajlíkom so slzami od smiechu.

Ako reaguje Kremeľ na tvrdé Trumpovo vyhlásenie?

A ako reaguje Kremeľ na najnovšie Trumpove hrozby? Dmitrij Peskov, hovorca ruského prezidenta, na tlačovej konferencii uviedol, že Kremeľ nezverejňuje obsah rozhovorov ruského prezidenta Vladimira Putina s vedúcimi predstaviteľmi iných krajín. „Stále preferujeme zaujatie veľmi zodpovednej pozície tým, že nezverejňujeme obsah rozhovorov, ktoré sa vedú na najvyššej úrovni,“ povedal v pondelok hovorca Kremľa Dmitrij Peskov podľa ruských štátnych médií. „Bohužiaľ, niektorí vedúci predstavitelia štátov a vlád sa nedržia tejto pozície a v tomto prípade nedodržiavajú túto informačnú 'hygienu,'“ povedal Peskov s narážkou na Trumpa.

Viac o téme: RuskoDonald TrumpVladimir PutinUkrajinaDmitrij MedvedevPrezidentské voľby USA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu